TOP 25 – 4. helyezett: Kiáll a kutatás-fejlesztés mellett is

2017.09.18.

Komoly sikerrel indult az év a 4iG igazgatóságának elnöke, Felső Gábor számára, miután a vállalatcsoport májusi bejelentése szerint közel 2,5 milliárd forint összértékű pályázatot nyert el egyik leányvállalatuk, a Humansoft a „Helyi közszolgáltatás információs rendszer fejlesztése és bevezetése (IKIR)” tárgyú európai uniós támogatású, kiemelt projekt megvalósítására.

Ez annyit tesz, hogy a szakember által vezényelt csapat üzleti döntéshozatalt támogató, elemző rendszert épít ki az önkormányzatok számára. Nos, Felső Gábor pontosan tudja, mit jelent a gyakorlatban az a szólás, hogy „egységben az erő”. A leányvállalatok új irányvonalának meghatározásával tovább erősítette pozíciójukat az IT-infrastruktúra, a BI-rendszerek, az alkalmazásfejlesztés és a szolgáltatások terén. Mindennek hátterében pedig egy markáns szervezeti átalakítás is áll, amely a múlt évben kezdődött és jelenleg is tart a felügyelete mellett, és amelynek során idén év elején mátrixszerű működési modellt vezettek be az egységesítés érdekében, a leányvállalatok vezetése pedig egy kézben összpontosult. Az átszervezéssel párhuzamosan Felső Gábor irányítása mellett jelentősen bővítették a dolgozói létszámot az elmúlt egy évben. A szakember fókuszában a fentieken túl a K+F tevékenység, valamint a nemzetközi terjeszkedés is helyett kapott, utóbbinak köszönhetően például a TDC Hosting nevű dán szolgáltatóval való együttműködésben sikerült elérniük az üzemeltetési szolgáltatások bővítését. Ami pedig a kutatás-fejlesztést illeti, vezetői szempontból volt még egy fontos momentuma 2016-nak: év végén került bejelentésre egy nagy közös kutatási pályázat elnyerése több egészségügyi intézménnyel. A 3,2 milliárd forintos, Nemzeti Innovációs Onkogenomikai és Precíziós Onkoterápiás program idén tavasszal indult el, a szakember csapata pedig többek között az egységes informatikai adatbázis létrehozását vállalta a program számára. Felső Gábor maradva a top 10-ben idén listánk 4. helyén végzett.

IT Business 2017. 09. 08.