Iparág specifikus integrált vállalatirányítási rendszerek

Iparág specifikus megoldásaink alapja

Az alábbiakban felsorolt ágazat specifikus vállalatirányítási rendszerek alapja minden esetben a Microsoft Dynamics AX ERP megoldás annak rugalmassága, skálázhatósága és egyszerű fejleszthetősége miatt. A Dynamics AX alaprendszer széles körű funkcionalitásaival önmagában képes megfelelni a legtöbb vállalat pénzügy-számviteli, kereskedelmi, készletgazdálkodási elvárásainak. A Microsoft Dynamics AX két különböző kiadásban érhető el, így az egyszerűbb vállalati folyamatokat alkalmazó kisebb vállalatok, valamint az összetett tevékenységet végző nagyobb cégek is megtalálják a számukra megfelelő rendszert.

Erre az alapra építve kerültek kialakításra az iparág specifikus megoldások, amelyek a Microsoft Dynamics AX vállaltirányítási rendszert az adott ágazat számára hasznos funkcionalitásokkal egészíti ki és teszi teljessé. Az alábbi fejezetek címére kattintva az ágazati megoldás részletesebb bemutatását olvashatja.

Mezőgazdasági vállalatirányítási rendszer

A mezőgazdasági ERP rendszer kialakítása során az egyik fő szempont a szigetrendszer-szerű működés kiküszöbölése volt. A Humansoft Kft. által kialakított AgromAX modul olyan funkcionalitásokkal egészíti ki a Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási rendszert, amelyek segítségével a mezőgazdasági vállalatok egyetlen rendszerben tarthatják nyilván a gazdálkodással kapcsolatos naturális és gazdasági adatokat. Ezáltal elkerülhetővé válik a többszörös manuális adatbevitel, valamint a vezetők egyszerűen hozzáférhetnek a döntéseik meghozatalához szükséges információkhoz.

Logisztikai vállalatirányítási rendszer

A logisztikai ERP rendszer a szállítmányozási tevékenységgel foglalkozó vállalatok számára készült. A Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási rendszerhez kialakított OptimAX modul segítségével az ERP rendszerben tarthatók nyílván a járművekkel, szállítmányokkal és szerviz tevékenységgel kapcsolatos információk. A felhasználók a járatokat térkép segítségével állíthatják össze és azokból közvetlenül vevői rendelést hozhatnak létre.

Média vállalatirányítási rendszer

Média vállalatok számára kialakított Microsoft Dynamics AX verziók esetében az alaprendszert olyan funkciókkal egészítettük ki, amelyek hatékonyan segítik a vállalat napi munkáját. A hozzáadott funkcionalitások használatával az Ön munkatársai egy áttekinthető rendszerben kezelhetik a vállalatcsoport leányvállalatainak tranzakcióit, valamint a partnerekkel, ügynökségekkel kötött szerződéseket, jutalékokat, bónuszokat, mindezt kiegészítve az alaprendszer kiforrott pénzügyi, számviteli folyamataival.

Kiskereskedelmi vállalatirányítási rendszer

A Microsoft Dynamics AX Retail megoldásával a kiskereskedelemmel foglalkozó vállalatok teljes körű megoldást kapnak, így nincs szükség külső raktár vagy kassza rendszer alkalmazására és a velük történő adatkapcsolat kialakítására. A boltok és kasszák menedzselése, az árucikkek beszerzése és boltok közötti szétosztása közvetlenül a Microsoft Dynamics AX rendszerből vezérelhetők. Az egyes üzletek értékesítési információi az ERP rendszerben futnak össze, így Microsoft

Üzleti Intelligencia eszközeinek (OLAP, SSRS) segítségével a vezetők valós idejű, releváns információk alapján hozhatják meg az üzleti döntéseiket és szerezhetnek versenyelőnyt a konkurenciával szemben.

Vissza