Alkalmazás szolgáltatás

Mai hihetetlenül gyorsan változó világunkban az informatikai infrastruktúrák olyan kihívások elé néznek, amelyeket a már tradicionálisan képezett rendszerek nem, vagy csak nagyon nehézkesen képesek teljesíteni. Tapasztalatunk szerint 21. századi infrastruktúrák a következő problémákkal küzdenek:

  • Rugalmasság
  • Költséghatékonyság
  • Tervezhetőség
  • Mobilizáció
  • Biztonság
  • Állandó rendelkezésre állás

A fenti pontokat az alkalmazás szolgáltatási (SaaS: Software as a Service) vagy ASP (Application Service Providing) modellben képezett rendszerek maximálisan képesek megvalósítani. Ezek olyan technológiai és üzleti modellek, amelyek segítségével egyszerűen és költséghatékonyan vehetőek igénybe akár üzleti alkalmazások is. Az ügyfél a szolgáltató szerverein futó programokat egy kommunikációs csatornán keresztül bérleti díj fejében használja. Ami azt jelenti, hogy a rendszer egy szerverfarmon elhelyezett nagy teljesítményű szervereken üzemel, a felhasználók pedig Interneten keresztül érik el a rendszert. A havi bérleti díjon felül az előfizetőnek nem merül fel egyéb költsége.

Ezeket a rendszereket képzett üzemeltetési személyzet működteti, így az alkalmazások felhasználói nem tartanak fenn informatikai üzemeltetési szakembergárdát. Ezek a szakemberek mindig a legújabb alkalmazásokat biztosítják a felhasználóknak úgy, hogy számukra ezek a karbantartások és szolgáltatás hardver elemei teljesen transzparensek.

Ügyfélkörünkben egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen módon megvalósított rendszerekre, mely rendszerek a ma rendkívüli mértékben terjedő virtualizációval akár Felhő alapú megoldásként is megvalósíthatóak, sőt az előzőekben megfogalmazott kihívásokat leginkább így tudják megválaszolni. Azt gondoljuk, hogy a kis és középvállalati szektor fejlődése azon is múlhat, hogy mennyire tudják megvalósítani a saját működésükhöz elengedhetetlen informatikai szolgáltatásokat. Sok esetben már a vállalkozás indulásakor komoly gondot jelent az alapvető Irodai csomag: MS Office 365(levelezés, fax kezelés, szövegszerkesztő rendszerek, számlázás stb.) egyszeri bekerülési költsége. Manapság természetesen nem csak ezek az alapvető szolgáltatások szükségesek, elengedhetetlen egy Vállalat irányítási rendszer is ahhoz, hogy egy modern irodát vállalkozást alapíthassunk.

Alkalmazás szolgálatatás

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, esetleg hasonló problémákkal küzd, keressen bennünket, hogy segíthessünk.

Alkalmazás szolgáltatásainkról itt talál bővebb információt!

Vissza