Tárolórendszerek

A virtualizáció és a fejlett adatközponti megoldások egyre több adatot termelnek. Ennek okán a tároló rendszerek terén is változásokra van szükség. Az adatmennyiség folyamatos növekedésével előfordulhat, hogy vállalatának segítségre van szüksége az adatok tárolásához és kezeléséhez a hatékony döntéshozatal érdekében. A trendek a nagyméretű, integrált megoldások felé mutatnak.

Ezen tényező miatt korántsem mindegy, hogy az átlagos irodai célokhoz milyen számítógépes infrastruktúra áll rendelkezésre, hiszen a leggyakrabban használt szövegszerkesztő, táblázatkezelő, böngésző és levelező programokhoz energiapazarló megoldás nagyteljesítményű tápegységet illetve erős processzort, nagy memóriát tartalmazó számítógépet társítani. Ennél lényegesen hatékonyabb lehet a szerver-vékonykliens architektúra, ahol a felhasználó előtt csak a legszükségesebb terminál található, amellyel párhuzamosan az adatok egy szerveren vannak elhelyezve. A konszolidált tárolásnak köszönhetően ráadásul racionalizálhatóak a tárolásból eredő költségek, amely ok miatt az adattároló megoldások ma már szinte minden vállalatnál megtalálhatóak, főként, hogy a redundanciának hála, biztosítható a folyamatos működés, illetve a skálázhatóság miatt könnyedén bővíthetőek a meglévő tárolórendszerek.

Miért a Humansoft?

Tároló megoldásaink között megtalálhatóak az akár otthoni használatra is alkalmas kisméretű, ethernet hálózatra kapcsolható NAS (Network Attached Storage) eszközök mellett a nagyvállalati igényeket is kielégítő, biztonságos fibre channell alapú tárolóhálózatok (SAN- Storage Area Network) is. Vállalati környezetben érdemes a két technológiát kombinálni (UNIFIED storage), hiszen míg a NAS a hálózatra kapcsolt tárolórendszerek fájlrendszerekén hatékonyan tud működni, addig a blokkszerű adatok kezelésénél a SAN jobb megoldás. Szakértőink képesek a meglévő rendszerekkel összehangolni az adattárolást, hogy azok gond nélkül illeszkedjenek a meglévő infrastruktúrába és képesek legyenek támogatni a mindennapos munkamenetet. A vezető tároló-rendszer gyártókkal, több éves partneri kapcsolatokat ápolva folyamatosan követjük az új technológiákat és megoldásokat. A Humansoft KKV –tól kezdve egészen a nagyvállalati szektorig képes megoldásokat ajánlani, akár igény esetén a meglévő adattárolási rendszer optimalizálásával.

A követekező adattároló rendszerekkel állunk rendelkezésére:

Vissza