Vékonykliensek

A virtualizáció fejlődésével egyre inkább megéri virtuálisan futtatott rendszereket használni cégünknél, mivel így megszüntethetők a kompatibilitási problémák, az elérhető erőforrások optimalizálásával alacsonyan tartható az áramfogyasztás, az adatok központi tárolása miatt pedig magasabb szintre emelhető az adatvédelem. Ezen felül könnyen menedzselhető infrastruktúrához juthatunk, a szerverről lekért adatok miatt pedig teljesen mindegy, hogy a dolgozó honnan éri el a személyes profilját, hiszen mindenhol ugyanazt látja.

A modern kor közvetítői

Ha élünk a vékonykliens technológia előnyeivel, akkor PC-ink csupán egyszerű közvetítőkké válnak, amelyek pusztán az adatbevitelt végzik, illetve fenntartják a kapcsolatot a szerverrel és megjelenítik az átküldött képet. A számítási teljesítmény ekkor háttérbe szorul, mivel a tényleges számítást azon szerver végzi, amelyen a virtuális rendszer fut. Ezen ok miatt igazából nincs szükség komoly munkaállomásra, bőven elég a feladatra egy vékony kliens, amely képes közvetíteni a szerver által küldött jelet. Kis méretével és alapvető számítási teljesítményével pedig alacsonyabb áramfelvétellel képes ugyanazon munkát elvégezni, így hosszútávon anyagilag is megéri virtualizáció alkalmazása mellett vastagkliensről vékony kliensre váltani.

Miért érdemes vékony klienseket használni?

  • Optimalizálhatjuk az IT infrastruktúránk erőforrásait
  • Az alacsony energiaéhségű vékony kliensek miatt spórolhatunk az áramszámlánkon
  • A karbantartási műveletek minimalizálhatók
  • A központilag tárolt adatokkal magasabb szintre emelhető az adatbiztonság
  • Hatékonyan menedzselhető az informatikus infrastruktúra

Hatékony felügyelet

Ráadásul, míg egy hagyományos munkaállomást naprakészen kell tartani, hogy az ne válhasson a céges infrastruktúránk gyenge pontjává, addig a terminálszolgáltatásokra alapozó vékony kliensek esetén, karbantartásra csak minimális mennyiségben van szükség. A hangsúly inkább a szerveren van, amely az érdemi munkát végzi, így a megoldás segítségével hatékonyan felügyelhetjük és menedzselhetjük a céges infrastruktúránkat.

Vékonyklienseink a következők:

Vissza