Projekt INFCARE8

Projekt leírása

"Krónikus gyermekbetegek otthoni ápolásához integrált mechatronikai és informatikai környezet fejlesztése."

Ezen kutatás- fejlesztési - 2009. január 1-én induló - projektünk a Nemzeti Technológiai Program keretében, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósul meg, mely összesen 502.846.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a kívánt siker eléréséhez.

Célunk egy olyan AAL rendszer létrehozása, mely nemcsak a betegeknek és a rendszernek biztosít mobilitást, a megvalósítható orvos - szakmai protokollok és felhasználható mérőeszközök szempontjából is egyszerűen, rugalmasan bővíthető.

( AAL – "Ambient Assisted Living" program, mely infokommunikációs eszközökkel segíti életvitelünket )

A projekt során - egy nagyon gyakori betegségben, az epilepsziában szenvedő gyermekekhez illeszkedő rendszert alakítunk ki.

A kutatás- fejlesztés eredményeként egy szabványos, jól teríthető, több orvos szakmában, gyógyszeriparban és az egészségügy fogyasztói piacán is alkalmazható megoldást kínálunk, melynek gazdaságossága biztosított a költséghatékonysági - és egészségnyereségi oldali elemzések által. Az eszközök prototípusai a Széchenyi István Egyetem „termékei”. A 24 órás videófelügyeleti rendszer hordozható kivitelben, egyszerű helyszíni installálással, automatikus adattárolással és az erre épülő riasztórendszerrel készül. Az intelligens betegágy modulok ellenőrzött gyógyszertárolást és gyógyszerbevételt, a beteg és orvos közötti kommunikációt lehetővé téve oktatási és szórakoztatási funkciókat is kínálnak.

A röviden INFCARE8 –ra keresztelt, 670.735.000 Ft összköltségű projekt befejezésének határideje 2011. december 30.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával valósult meg.

Az INFCARE8 projekthez kapcsolódó cikkek:
INFCARE8_IME_2011_06 »
INFCARE8_Informatika_Kórház_2010_11 »

Vissza