2014-ben is Symantec Újévi Koncert a Humansoft támogatásával

2014.01.23.

Minden évkezdet biztos pontja, és a zeneértők által várt eseménye a Symantec újévi koncertje, amely természetesen idén sem maradhatott el. A Humansoft is évek óta büszke támogatója ennek a hangversenynek, amely mindig különleges élményt nyújt a MÜPA-ban megjelent több száz vendég számára. A magyar informatikai piac szereplői, nagyvállalati vezetők, döntéshozók, a támogató partnerek vezetői mind jelen voltak, és külön öröm volt a szervezők számára, hogy a koncerten jelen volt Áder János Köztársasági Elnök úr is.

“A zene nyelve univerzális: képesek vagyunk úgy megszólalni, hogy azt mások is értsék. Kis hazánk olyan zseniális tolmácsokat adott a világnak, mint például Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, vagy Bartók Béla” - mondta nyitóbeszédében Teasdale Harold, a Symantec magyarországi vezetője. Ezzel fel is vázolta az est ívét, amely során a magyar népzene és műzene legszebb darabjait élvezhettük a legkülönfélébb stílusokban. A klasszikus művek (Erkel Nyitánya a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában) éppúgy helyet kaptak a repertoárban, mint az eredeti népzenei elemekre “felelgető” Ruralia Hungarica, és az est fénypontjaként szenzációs alkalmi párként improvizáló Lajkó Félix és Roby Lakatos. A zenedarabok között a mesteri kalauz Hollerung Gábor volt, aki egyszerre volt karnagy, konferanszié, a közönséggel összekacsintó ceremóniamester, és a hangszervirtuóz vendégek házigazdája.

Humansoft közel 100 meghívott vendége biztosan sokáig, és szívesen fog emlékezni erre a fantasztikus zenei estre, amely természetesen alkalmat adott a találkozásokra, beszélgetésekre is a koncert után tartott fogadáson. Az ICT szektor és partnerei ezen hagyományos évindító rendezvénye, - a “Magyar zene arcai” címmel - kiváló hangulatú és csodás este volt.