ATIV Q és ATIV Tab 3: különleges táblagépek a Samsungtól

2013.06.27.

A Samsung új, Windows 8-as táblagépei számos különleges képességgel – mint például a sokoldalú alakíthatóság vagy a rendkívül vékony és könnyű készülékház – rendelkeznek, amelyek egyértelműen megkülönböztetik őket a piacon ma kapható többi táblagéptől.

„A mozgalmas életvitel könnyed megoldásokat kíván. Az új tabletek alakíthatósága pont azt a sokoldalúságot és mobilitást kínálja a felhasználók számára, amit azok elvárnak a mai mobil eszközöktől” – mondta DJ Lee, a Samsung informatikai és mobilkommunikációs divíziójának elnöke. „Ezek a táblagépek úgy lettek megtervezve, hogy a felhasználók számára maximális rugalmasságot kínáljanak az eszközhasználat terén, akár irodai, otthoni vagy út közbeni felhasználásról van szó.”

ATIV Q

A Samsung egy új mobileszköz-kategóriát teremtett az ATIV Q-val – ez egy ténylegesen átalakítható készülék, amellyel a Windows mellett az Android alkalmazásai is futtathatók. Az ATIV Q soha nem látott rugalmasságot biztosít a felhasználók számára ahhoz, hogy a készüléket bármilyen helyzethez, testtartáshoz vagy környezethez alakíthassák.

• Android alkalmazások Windows operációs rendszeren is: Az ATIV Q lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyazon készüléken élvezzék a Windows 8 és az Android (Jelly Bean 4.1) által kínált élményt. A PC használók mind gyakrabban felmerülő panasza volt az, hogy nem tudnak futtatni Android alkalmazásokat – eddig. A felhasználók mostantól képesek lesznek fájlokat átküldeni a Windows 8-ról az Androidra, illetve könyvtárakat vagy fájlokat megosztani a két rendszer között.
  • Sokoldalú alakíthatóság: Az ATIV Q innovatív forgópántos kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tabletet négy különböző helyzetbe alakítsák. Ha a kijelzőt a billentyűzetre fektetik, akkor táblagépként használható; ha felállítják, akkor kihajtható notebookként lehet dolgozni rajta; ha felemelik, akkor a képernyőn lévő dokumentum egyszerűen megosztható a szemben ülővel; ha pedig elforgatják a kijelzőt 180 fokkal, akkor függőleges üzemmódban filmeket is lehet nézni rajta. Az ATIV Q négy az egyben kialakításának köszönhetően könnyen hozzáigazítható a felhasználói igényekhez, ráadásul 1,29 kg-os tömege és 13,9 mm-es vastagsága révén igazán könnyen elvihető bárhova.
  • Maximális vizuális élmény: Az ATIV Q-ban a világ legnagyobb felbontású QHD+ (3200x1800) kijelzője található – képpontjainak száma 2,8-szorosan haladja meg a Full HD kijelzőkét. A táblagép 13,3 hüvelykes érintőképernyője 66%-kal nagyobb pixelsűrűséget (275ppi) kínál, mint a hasonló méretű full HD kijelzők, így a legapróbb részletek is láthatók rajta. Az ATIV Q-t úgy alakították ki, hogy optimális vizuális élményt nyújtson függetlenül attól, hogy milyen szögből nézik, és a magas fényerőnek köszönhetően a szabadtéri használat sem jelent problémát.

ATIV Tab 3

Az ATIV Tab 3 a világ legvékonyabb Windows 8-as táblagépe, amely stílusjegyeit a népszerű GALAXY sorozattól kölcsönözte. A továbbfejlesztett – immár a Microsoft Office-szal is kompatibilis – S Pen révén ideális választás a kreatív tevékenységekhez és a hatékony munkavégzéshez.

• Maximális mobilitás: Az ATIV Tab 3 a tökéletes eszköz azon felhasználók számára, akik út közben szeretnék használni mobil eszközüket. A készülékház rendkívül vékony és könnyű: mindössze 8,2 milliméter vastag és 550g tömegű, így tökéletes társ utazáshoz vagy ingázáshoz. A készülék maximális üzemideje 10 óra, így akár a hosszabb repülőutak is átvészelhetők töltő nélkül.
  • Office: A teljes Windows kompatibilitásnak és a Windows 8-nak köszönhetően az ATIV Tab 3-on előtelepítve megtalálható az Office Otthoni és diákverziója.

Mind az ATIV Q, mint pedig a Tab 3 felhasználói élvezhetik az S Pen előnyeit, amelynek segítségével könnyedén feljavíthatják kreatív alkotásaikat és munkáikat. Emellett a SideSync lehetővé teszi számukra, hogy a PC-n való munkáról könnyen és problémamentesen átváltsanak egy Androidos Samsung okostelefonra: a PC billentyűzetéről is egyszerűen válaszolhatnak a mobilra érkezett szöveges üzenetekre, nagyobb képernyőn nézegethetik a térképeket, mindkét készüléken megjeleníthetnek fotókat és videókat, s így a szerkesztés is sokkal könnyebbé válik. De azt is megtehetik, hogy az ATIV PC-vel töltik fel telefonjukat, és készítenek róla biztonsági mentést.

Az ATIV PC termékcsaládróltovábbi információ itt található: http://www.samsungmobilepress.com/.

Termékspecifikációk (angol nyelven):

ATIV Q

Category Details Specifications
Display Size 13.3”
Resolution 3200x1800, 275ppi
Performance OS Windows 8
Processor Intel Core i5
Graphics Intel HD Graphics 4400
Memory 4GB DDR3L
Hard Disk Drive 256GB SSD
Camera 720p HD
Battery Life Battery Life 9hours
Dimensions Dimensions 327.0x217.8x13.9mm
Weight 1.29kg
Color Ash Black
I/O Ports USB Ports 1xUSB3.0, 1xUSB2.0, HDMI,RJ45 (dongle), HP/Mic combo, micro SD

ATIV Tab 3

Category Details Specifications
Display Size 10.1”
Resolution HD 1366x768
Performance OS Windows 8
Processor Intel ATOM Z2760
Graphics Shared
Memory 2GB LPDDR2
Hard Disk Drive 64GB eMMC
Camera 720p HD
Battery Life Battery Life 10 hours
Dimensions Dimensions 8.2 mm
Weight 550g
Color White
I/O Ports USB Ports 1x micro USB 2.0, micro HDMI, micro SD

Samsung, ATIV, SideSync and ChatON are all trademarks of Samsung Electronics Co., Ltd. Other company names, product names and marks mentioned herein are the property of their respective owners and may be trademarks or registered trademarks.

*All functionality, features, specifications, and other product information provided in this document including, but not limited to, the benefits, design, pricing, components, performance, availability, and capabilities of the product are subject to change without notice or obligation.

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics világelső a technológia terén: a televíziók, okostelefonok, személyi számítógépek, nyomtatók, fényképezőgépek, háztartási eszközök, LTE rendszerek, orvosi eszközök, félvezetők és LED megoldások folyamatos megújítója. A vállalat a világ 79 országában 236 000 embert foglalkoztat, éves forgalma meghaladja a 201 trillió koreai wont. További információ: www.samsung.com; www.samsungpartner.hu.

A Samsung különleges tábla gépeiről érdeklődjön termékmenedzserünknél:
Csermák Tamás
webinfo@humansoft.hu