A Freesoft mostantól 4iG: növekedés és teljes megújulás

2014.05.14.

A 10 éves tőzsdei tapasztalattal és több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkező cég kinőtte korábbi kereteit. Az informatikai holdinggá alakult szoftverfejlesztő vállalat - megőrizve korábbi értékeit - további terjeszkedést tervez és az IT iparág meghatározó szereplője kíván lenni.  A Freesoft az új életszakaszhoz érkezve egy új márkanévvel indul neki a kihívásoknak és ezentúl 4iG Nyrt. néven folytatja pályáját.

Budapest, 2014. április 29. – Új lendületet vett a több mint 20 éves múltra visszatekintő Freesoft Nyrt., mely a társaság közgyűlésének döntése értelmében mostantól a 4iG Nyrt. nevet viseli. Az utóbbi időszak piaci konszolidációja, sikeres üzleti stratégiái, valamint új befektetők érkezése megerősítették és felfelé ívelő pályára állították a vállalatcsoportot. A vállalat 2013-ban több mint 31%-os növekedést, azaz 11,117 milliárd forintos konszolidált nettó árbevételt mutat cégcsoport szinten és a közeljövőben további terjeszkedést tervez.

A jelenleg négy hazai leányvállalattal (Humansoft, Axis, Banksoft, Freesoft IBA) rendelkező cégcsoport az IT szektor számos területén meghatározó pozícióval rendelkezik, azonban az új menedzsment, élükön Somlyai Gábor cégvezetővel, a hazai térhódítás mellett nemzetközi piacokra is be kíván törni.

A teljes megújulást névváltás kíséri, a vállalatcsoport ezentúl 4iG márkanéven folytatja tevékenységét. Az elnevezés 4i része a holding tevékenységét hivatott fémjelezni: International, Innovative, IT, Investment, a G betű pedig a Group rövidítése, amely a leányvállalatok csoportjára utal.

„A vállalatcsoport mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt időszakban olyan átalakulásokon mentünk keresztül, amely jócskán túlmutat az eddigi kereteken. Ezért döntöttünk a külső megújulás mellett, mely reméljük hűen tükrözi azt a fajta lendületet, amely jellemzi a vállalatcsoportot. A 4iG hazai és nemzetközi IT piac meghatározó szereplőjévé kíván válni és ezért mindent meg is teszünk.” – nyilatkozta Somlyai Gábor, a 4iG Nyrt. cégvezetője.