A HUMANsoft energetikai projekteket nyert

2015.09.15.

A HUMANsoft Kft. az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. által kiírt közbeszerzési eljárásban nyertesként került kihirdetésre a Zöldenergetikai Felmérések Projekt (ZFP) részét képező KEOP 7.9.0/12-2013-0015 azonosító számú „E-menedzsment (E-MEN)” és a KEOP 7.9.0/12-2013-0034 azonosító számú „Zöldgazdaság fejlesztési és éghajlatvédelmi (ZMP)” részprojektek megvalósítására.

Az E-MEN projekt célja hazai és nemzetközi jó gyakorlatok összegzése az energiamenedzsment területén, állami és önkormányzati kezelésű épületek széles körére kiterjedő felmérés alapján a középületek energiafelhasználását csökkentő, a hatékonyságát növelő eljárások, okos megoldások elemzése, megismertetése, mintaprojektek megvalósítása, új típusú támogatási konstrukciók kidolgozása, az energiatudatosság előmozdítása.

A ZMP Zöld Monitoring Program keretében olyan indikátorok és értékelési keretrendszer kerül kialakításra, amely lehetővé teszi az európai uniós forrásokból megvalósuló projektek zöldgazdaság-fejlesztési szempontú értékelését, továbbá az ezekből kinyerhető információk sokoldalú szakpolitikai alkalmazását.

A HUMANsoft mindkét projektet fővállalkozóként, alvállalkozók bevonásával valósítja meg. A projektek befejezésének tervezett határideje: 2015. december 31.