A Mensor3D Kft. Sienában.

2015.05.15.

Meghívást kaptunk a 43. Computer Applications and Quantitative Methods is Archeology konferenciára Sienába. Beadtunk egy szekció tervet „From 3D Scanning of Objects and Monuments to Augmented Reality Theoretical and Methodological Issues of Advanced 3D Imaging Technologies” címmel. A konferencia szerevezői elfogadták a javaslatunkat és megszervezhettük ezt a szekciót – nyilatkozta Fehér András, a Humansoft Kft. leányvállalata, a Mensor3D cégvezetője.

Ez a világ egyik legnagyobb ilyen témájú rendezvénye a régészek, és a régészek munkáját különböző technikai, technológiai megoldásokkal támogató szakemberek számára. Sok száz résztvevő, több száz előadás a világ szinte minden részéből, tíz szekcióban, kora reggeltől késő estig. Pontos képet lehet kapni hol áll ma tudomány és képviselői ezeken a területeken.

A rendezvényen kollégánk, Bödő Gábor is előadott „Understanding Heritage through Augmented Reality Development” címmel. Gábornak nem volt szerencséje a szervezők biztosította technikával, amint viszont annyi haszna mindenképp volt, hogy az előadása után sokan megállították és kérték összegezze a mondandóját.

Úgy érzem, nem vagyunk lemaradva a világtól, azt tudjuk, amit mások, de ettől többre lesz szükség. Most ezen a „többön” dolgozunk.

A konferencia után jutott időnk egy kis toszkán városnézésre is. Esténként a Piazza del Compon, Siena 1193-ban kialakított főterén szívtuk magunkba a toszkán életérzést.

Egyértelműen hasznos volt a konferencián való részvétel, várjuk az ebből származó üzleti lehetőségeket.