A távolság nem akadály!

2014.07.02.

A távolság nem akadály!

A távjelenléti rendszerek használata elsősorban a vállalati szférában kifizetődő, hiszen használatukkal számottevően csökkenthetőek a vállalat utazásra fordított költségei. Emellett növekedhet a hatékonyság is, hiszen az egyeztetések lebonyolítása a globális vállalatok egységei között rendkívül leegyszerűsödik, a vállalati döntéshozatal felgyorsítható. Az utazások lecsökkenésének előnye azonban nemcsak a költségek és az idő megtakarításában jelentkezik, de egyre fontosabb szempont az is, hogy a videokommunikáció ún. zöld technológia.

Eszes László termékmenedzser szerint érdemes videokonferencia megoldásokkal a cégen belül is aktívabban foglalkozni, hiszen jelentős számú megkeresés érkezik. Szerinte akkor tudunk ezen a területen sikeresek lenni, ha megfelelő támogatást kapunk a gyártótól, illetve megtaláljuk azokat a partnereket, akik képesek velünk együttműködve ilyen rendszerek telepítésében, akár tervezésében, később supportjában részt vállalni. Mindemellett elengedhetetlen a saját szakmai stáb felépítése. Új fejlemény, hogy a jelek szerint megtaláltuk ezt a bizonyos partnert a HRP Europe Kft. személyében, amely egyebek mellett a Polycom, a terület egyik legnagyobb specialistájának magyarországi disztribútora.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sikerült felvennünk a kapcsolatot a HRP-t képviselő Meznerics Ádám kiemelt ügyfélmenedzserrel, aki elmondta, hogyan volna érdemes közösen elindulni a videokonferenciák világába vezető úton. „Immár három éve vagyunk a gyártó disztribútora, illetve bizonyos mértékben a hazai kirendeltsége. Cégformánk sajátossága, hogy csak partnereken keresztül tevékenykedünk, és természetesen ettől a modelltől itt sem térünk el. Éppen ezért az volt a célunk, hogy olyan partnerekkel alakítsunk ki kapcsolatokat, aki megfelelő szakmai kompetenciákkal rendelkeznek a tekintetben, hogy képesek legyenek például egy videokonferencia-rendszert implementálni. Úgy gondoljuk, egy ilyen partner a Humansoft is, mely céggel már régóta tart az együttműködésünk. Ezt szeretnénk most megújítani, egy magasabb szintre emelni. Szerintünk a Humansofton belül minden rendelkezésre áll a közös sikerekhez, hatalmas ügyfélkörrel és partnerhálózattal rendelkezik a cég, óriási a mérnökgárda és az egyik legnagyobb sales-es csapat itt van a magyarországi cégek körében. Minden adott, hogy a közös munka meghozza a várt sikereket” – hangsúlyozta Meznerics Ádám.

A szakember elmondta azt is, milyen lehetséges módozatai lehetnek az együttműködésnek. „A Microsoft Lync nevű szoftveres kommunikációs eszköznek nagyon jó kiegészítője a Polycom, mint hardveres megoldás, hiszen natívan támogatják egymást. A Microsoft is felismerte, nem elég szoftveres kliensekkel bombázni a piacot, igény van arra, hogy valahol egy telefon alapú készülék, vagy több kijelzős rendszer legyen az asztalon. Miután a Polycom stratégiai partnere a szoftvercégnek, illetve a Humansoft idehaza az egyik legjelentősebb Microsoft partner, amely naprakészen követi a redmondi cégnél végbemenő változásokat, úgy gondoljuk, ebből a közös halmazból viszonylag egyszerű lenne építkezni” – magyarázta a HRP-s szakember.

„Ez még most is egy új piac, tele lehetőségekkel, úgy gondolom, ha a Humansoftnak sikerül felszednie a szükséges szakmai kompetenciákat, akkor közös sikereket érhetünk el a telepresence-rendszerek világában.

Vissza