AdvenIT naptár – A helyes válaszok!

Kedves Játékosaink!

Ezúton is köszönjük, hogy részt vettetek játékunkban. Reméljük, hogy sok hasznos információval szolgálhattunk számotokra cégünkről, informatikai szolgáltatásainkról, termékeinkről.

A fogós kérdések között úgy láttuk néhányra az átlagosnál is nehezebb volt megtalálni a helyes választ, ezért azokhoz most adunk egy kis kiegészítést.

Dec. 1. Mi a Humansoft központosított szervizmodelljének lényege?

b. Mindegy, hány beszállítótól, hány gyártótól származnak az eszközei, Önnek minden hardver hiba esetén, ugyanazt a szervizt kell hívnia.

Dec. 2. Melyik olimpiai sportágat támogatja a Humansoft?

c. hegyi kerékpározás

Dec. 3. Az Elo Touch Solution kifejlesztett, és kizárólagosan gyárt egy olyan érintő technológiát, amely ötvözi több korábbi megoldás előnyeit, és az érintés helyzetét a felületen keletkező hanghullámokból határozza meg. Melyik ez a Humansoft Kft. által forgalmazott 12 technológiából?

c. APR

Ehhez egy kis plusz információ: Az APR (Acoustic Pulse Recognition) érintő technológia az Elo Touch Solution fejlesztése, amely monitor előlapján (üvegen) keletkező hanghullámok jellegzetességei alapján határozza meg az érintés helyzetét, úgy hogy a felületen elhelyezett mikrofonokkal érzékelt hanghullámokat a kontroller összeveti az adott üvegre vonatkozó, és tárolt adatokkal.

Bővebb információ a gyártó honlapján:

Működése:

Dec. 4. Milyen előnyökkel jár, ha Intel Vpro technológiát alkalmazó számítógépeket vásárolunk, használunk?

b. Biztonságos és olcsón fenntartható rendszert kapunk, mert az Intel Vpro-val szerelt gépek védettek a külső/belső veszélyforrások ellen, és távoli menedzsment képességüknek köszönhetően költséghatékonyan üzemeltethetőek.

Dec. 5. Melyik vállalat irányítási rendszer bevezetésével segíti a Humansoft a közép- és nagyvállalatok sikeres működését?

a.Microsoft Dynamics AX

Dec. 6. Melyik városban él Joulupukki?

c. Rovaniemi

Dec. 7. Milyen ISO minősítésekkel rendelkezik a Humansoft Kft.?

b. ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001

Dec. 8. Mely sportokban jeleskednek a Humansoft kollégákból álló csapatai?

a. futás, jégkorong, foci

Dec. 9. Melyik alföldi templom belső terét "fényképeztük le" 3D szkennerrel?

b. Szeged-Alsóvárosi Havas Boldogasszony Templom

Dec. 10. Mire való a Windows Server 2012-ben megjelent új virtualizációs képesség, a „Virtual Machine Replication”

b.A virtuális gépek replikálásának lehetősége két fizikai gép között, akár LAN-on, akár WAN-on keresztül is, közös storage, Failover Cluster vagy más nagyvállalati infrastruktúra nélkül.

Dec. 11. Hány nevesített gyártóval áll a Humansoft partneri szerződésben?

c. Tizenkilenc

Amint azt korábban jeleztük a facebook oldalunkon, ezt a kérdést sajnos nem gondoltuk át eléggé, hiszen a minősítéseink száma időről időre változik. Kis segítségként ezért írtuk, hogy a válasz „nem Huszonegy”.

Dec. 12. A digitális megjelenés, valamint az interaktivitás a modern piaci marketing kulcsszavai. A HUMANsyoft Kft. palettáján megtalálható az EloTouch Solution egyik termékcsaládja, amely kifejezetten ilyen marketing eszközöket takar. A gyártó mely termékei ezek?

b. IDS touch display

Egy kis kiegészítés: Az IDS (Interactive Digital Signage) monitorokat az Elo Touch Solution a nemzetközi marketing trendek figyelembevételével kezdte el gyártani. A nagyméretű megjelenítők ötvözik az offline médiafelületek jellegzetességeit, és az érintőképernyős eszközök által biztosított interaktivitást.

Bővebb információ  a gyártó honlapján:

Dec. 13. Milyen összetevők „vékonyabbak” egy vékonykliensben, mint egy vastagkliensben?

b. Bekerülési ár, üzemeltetési költség, biztonsági kockázatok, energiafogyasztás

Dec. 14. Mi a nyomtatókonszolidáció és milyen előnyökkel jár?

a. A nyomtató konszolidáció lényege a költségcsökkentés, költséghatékony nyomtatási struktúra kialakításával, központosított multifunkciós eszközök üzembehelyezésével.

Dec. 15. Mely gyártóknál érte el a Humansoft Kft. a Magyarországon megszerezhető legmagasabb partneri címet?

b. Symantec, EMC, Microsoft, HP, DELL

Dec. 16. Melyik tehetségkutató versenyt támogatja a Humansoft Kft. ?

c. Neumann János Tehetségkutató Informatikai Programtermék-verseny

Dec. 17. Milyen jellemző igény motiválja a cégeket a Mobil eszközmenedzsment rendszer bevezetésére?

b. Adatvagyon védelme

Dec. 18. Ha Önnek nagykanizsai telephelyén van 50 db garanciális Dell notebookja, és 5 db HP lézer nyomtatója „HP 3 year Next business day Onsite LaserJet” Care Pack-kel, mennyi a központosított szervizszolgáltatás havidíja a megadott eszközökre?

b. 0 Ft

Dec. 19. Mi a rövidítése annak a trendnek, amely az egyik mozgatója a mobil eszközmenedzsmentnek és segíti a saját mobil eszközök munkahelyi használatát?

c. BYOD = Bring your own device: „Hozd a saját eszközöd”

Dec. 20. Egy biztonsági résre derül fény az Adobe Acrobat Readerben. Hogyan foltozná be a sebezhetőséget?

c. GFI LANGuard segítségével ütemezetten, távolról, automatizáltan frissítem az Acrobat Readert, akár mindig a legfrissebb verzióra.

Dec. 21. Milyen ágazat-specifikus funkciókat tartalmaz a Microsoft Dynamics AX 2012 vállalatirányítási rendszer?

a. diszkrét vagy lean gyártás, nagy- és a kiskereskedelem, közszféra, és szolgáltató ágazatok specifikus funkcióit

Dec. 22. Melyik, általunk is kiemelten forgalmazott vírusirtó gyártója támogatja a Premium termékeinek az árából 5 Euróval az Auerbach Alapítványt, támogatva ezzel a hátrányos helyzetű gyermekeket?

a. Avira - Antivirus Premium 2012

Dec. 23. Melyik a Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási rendszer most megjelent legújabb verziója?

a. AX2012

Dec. 24. Az emberek mely tulajdonság iránti vágya indukálja a mobilpiac rohamos fejlődését:

b. mobilitás

Hogy miért is gondoltunk inkább a mobilitásra?: Az információ éhséget egy asztali PC előtt ülve, internetezve is ki lehet elégíteni, de nem jó egy PC-vel utazgatni.  A kisebb méretű, okostelefonok, táblagépek előnye a hordozhatóság.