Dell Solutions Tour

2014.08.05.

Innovatív technológiák és IT megoldások testközelből a Dell Solutions Tour-on
Rövid összefoglaló a Dell Solutions Tour nemzetközi road showjáról, amely ebben az évben június 24-én érkezett Magyarországra. A Budapest Bálnában izgalmas és dinamikus előadások, tematikus szekcióülések, valamint a Dell megoldásait és termékeit bemutató kiállítás várta az érdeklődő partnereket.

Az IT ipar változásáról, a felhőszolgáltatások népszerűségéről, a mobil technológiák és szerver megoldások fejlődéséről beszélt a Dell Solutions Tour idei díszvendége, Aongus Hegarty, a Dell EMEA régió igazgatója, aki először tett látogatást Magyarországon. Az egynapos esemény tematikája továbbá szólt a BYOD jelenségről, a felhőalapú IT megoldások biztonságáról, valamint a Big Data témájáról is. A Dell ehhez kapcsolódóan mutatta be a vállalatoknak az aktuális informatikai kihívásokat és megoldásokat.

Aongus Hegarty szerint Magyarországnak lehetősége van kihasználni az Európai Unió kohéziós alapjából felvehető támogatásokat és az európai befektetéseket. Biztatónak tartja, hogy a magyar kormányzat és vállalkozások újabb technológiai beruházásokat szorgalmaznak az oktatás és az egészségügy területén. A Dell abban látja a szerepét, hogy globális tapasztalatokat hozzon Magyarországra, és segítse a rövid, közép és hosszú távú befektetési hatásokat. Magyarországon a Dell már kiépítette a hardver és szoftver szolgáltatásait, a mostani cél, hogy ezek lehető legszélesebb köre elérhető legyen a partnerek és ügyfelek számára. A Dell pénzügyi szolgáltatásai, növekedés szempontjából kulcsfontosságúak lehetnek Magyarországon. A fogyasztók és az ügyfelek felől érkező visszajelzések szerint, itthon a táblagépek iránt nagy az érdeklődés. Ennek megfelelően a Dell hamarosan egy nagyobb, táblagépekhez kapcsolódó bejelentést tesz a magyar piacon. A jövőbeni tervek szerint a vállalat 2014-ben 300 millió személyi számítógépet kíván eladni világszerte, (jelenleg 1 milliárd Dell számítógépet használnak). Tehát továbbra is erre a szegmensre koncentrálnak, de például okostelefonok gyártásába nem kezdenek bele.

Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési vezetője szerint a harmadik ipari forradalmat éljük. Ez a forradalom köszönhető többek között a mobil- és a felhő technológia fejlődésének. A magán és a publikus felhő megoldások most jutottak el arra a szintre, hogy valóban komoly gazdasági előnyöket rejtsenek magukban. A Big Data jelenséget pedig a közösségi oldalak, az e-commerce megoldások, a közlekedés, az egészségügy vagy a műholdas kommunikáció erősödésének köszönhetjük.

Gál Tamás, a Microsoft Hungary Adatközpont specialistája a Windows Server 2012 R2 üzleti lehetőségeit mutatta be. A szakember szerint az adatközpontok jelentősége nőtt és átalakult a felhő és a virtualizáció miatt, már nagyvállalati környezetben is. Egyre több példát lehet arra találni, hogy a korábban kétkedő nagyvállalati környezetben az üzletkritikus alkalmazásokat több platformra "dobják" szét. Hangsúlyozta, hogy a felhő és a fizikai platformok között biztosítani kell az átjárhatóságot, leginkább az adatbázisok tekintetében. Azaz, ha mégsem válik be a felhő megoldás egy vállalat számára, akkor könnyedén visszaállíthassa a rendszerét.

Sebők Viktória
Upfront Média

Vissza