Döntéstámogatási módszertan az iparnak

2014.12.16.

Elkészült az első ipari terepen megvalósuló esettanulmánya a 4iG vállalatcsoportnak, így már rendelkezik adaptálható módszertannal az üzleti analitika területén, amelyet az MS Power Pivot segítségével valósított meg.

Microsoft üzleti analitika (BI) tanfolyam keretében a kecskeméti MC Syncro Hungary Kft és a 4iG tagvállalata, a Humansoft munkatársai közösen építettek fel BI-ra specializált, MS Power Pivot használatával, egy olyan adatbázist, amely a cég termelési adatait tartalmazó SQL adatbázisát közvetlenül lekérdezi, és onnan átemeli az összes elemzéshez szükséges termelési adatot. A felépített modell olyan, az autógyártáshoz elengedhetetlen specifikus elemeket tartalmaz, amelyekből készített riportok kielemzésével, a vezetők hatékonyabbá tudják tenni a jövőbeni gyártási folyamatokat. A nagykapacitású gyártósoron, az összeszerelés során minden egyes feleslegesen elvégzett művelet számít, így akár egy-egy másodperc megnyerése, jelentős költségmegtakarítást is tud eredményezni, számolt be Kővári Attila, a BI projekt Kft. munkatársa és Naményi Krisztián, ügyfélmenedzser.

A projekt nemcsak referencia, hanem esettanulmány is egyben, hiszen most először valósult meg ipari terepen adaptálható módszertan az üzleti analitika segítségével.

További információ:
Naményi Krisztián