Egy kis közös csúcsmászás

2013.09.03.

Na jó, nem is volt olyan kis mutatvány megmászni húsz csúcsot a Bükkben, de a közös célért megtett erőfeszítés legalább jól összekovácsolta a résztvevőket.

Egyáltalán nem túlzunk, mikor azt állítjuk, hogy az egyik legkülönlegesebb táj kicsiny hazánkban a Bükk-fennsík. Elragadó környék, a lucfenyvesekkel elegyes erdei a sűrűn előbukkanó töbrös rétjeivel, a szelíd dombok az őrségi tájat idézik némi kiskunsági borókás hangulattal fűszerezve, az alföldi feelinget pedig a térségben tenyésztett lipicai ménesek fokozzák tovább. Mégis, a fennsík peremén a több száz méteres meredek leszakadások egyértelművé teszik, hogy igenis hegyvidéken járunk! Sőt, a Bükk igazándiból bővelkedik a magyar viszonylatban már magasnak számító hegycsúcsokban. Egész pontosan 20 olyan csúcs található errefelé, ami 900 méter felett van, éppen ezért gyakran képezik a természet és a mozgás örömeit kajtató turisták úti céljait. Az úgynevezett Bükk 900 túramozgalom keretében a merészebbek akár mind a húsz csúcs meghódításának is nekivágnak. Idén a Humansoft is nagy erőkkel vett részt az eseményen, amelynek részleteiről két „csúcsdöntögető” munkatársunk számolt be.

„Érdekesen indult a sztori, hiszen egyikünk sem az a túrázó típus. Ellenben Dobay Zsolt gyakran részt vesz hasonló eseményeken, a bükki túrán is több alkalommal indult már. Egy közös beszélgetés folyamán aztán szóba került, hogy lenne-e kedvünk hegyet mászni nekünk is. Először csak pár ember jelentkezett, aztán miután a dolog komolyabbá kezdett válni, már egész sokan összegyűltünk. Összesen nyolcan vágtunk neki a hegycsúcsoknak” – emlékezett vissza a szervizmérnökként dolgozó Varga Ferenc. Mint mondta, már nagyon hiányzott neki egy kis mozgás, mert munkája mellett eddig egyetemre járt, s bár gyerekkora óta aktívan sportol, egyszerűen nem fért bele a sport a napirendjébe.

„Ugyanígy voltam ezzel én is. Bár még csak július elején kerültem a céghez, néhány hét munkát követően már kezdtem ráunni az ücsörgésre. Jómagam egy energiabomba vagyok, mindig is lételemem volt a mozgás, így hát kapva kaptam az alkalmon, amikor felmerült a túra ötlete. Sajnos messze lakom a munkahelyemtől, így egyre ritkábban értem haza a fitneszedzésekre, pont jókor jött ez a lehetőség” – vette át a szót Dóráné Murányi Márta. A céghez minőség- és környezetirányításireferensként kerülő kollégánk egyébként az egyetlen női induló volt abból a nyolc munkatársunkból, akik nekivágtak a Bükk meghódításának. Ami nem is ment olyan könnyen, , de mindkét kollégánk úgy érzi, hogy megérte a fáradozás. „Az a látvány, ami Tarkőnél tárult elénk, felejthetetlen és mindent megért. Persze ettől is fontosabb, hogy nagyon jól megismerhettük egymást a túra folyamán” –mondta Murányi Márta. „Olyan kollégával is sikerült megismerkednem, akivel már évek óta munkatársak vagyunk, csak nem tudtunk róla. A közös hegymászás kiváló alkalom volt arra, hogy jobban megismerhessem a többieket” – tette hozzá Varga Ferenc.

Valahol egyébként ez is volt az esemény célja, s ez a célja minden egyes Humansoftos sporteseménynek. A csapatépítés, az egy célért való közös küzdelem. Bízunk benne, hogy a jövőben minél több ilyen hasznos programmal „kényeztethetjük” majd munkatársainkat.

Egy kis közös csúcsmászás Egy kis közös csúcsmászás Egy kis közös csúcsmászás Egy kis közös csúcsmászás

Vissza