Egy új, remek termékekkel rendelkező gyártóval bővült a Security kínálatunk!

2013.06.03.

Blancco - Minősített adattörlés

Blancco-Minősített adattörlés

A Blancco termékeivel az olyan problémákat lehet orvosolni, amikor adathordozókról, mobiltelefonokról kell garantáltan adatokat megsemmisíteni.

A céges adatokat, ami gyakorlatilag egy komoly vagyonelem, érdemes ésszerű határok között persze, de védeni, megóvni.

Egy lecserélésre kerülő mobiltelefon, leselejtezésre kerülő PC, notebook vagy akár szerver valószínűleg tartalmaz olyan adatot, amit a szervezet nem szeretne, ha kikerülne a felügyelete alól.

Ezért a legtöbb helyen az ilyen esetben megkísérlik valamilyen formában az adatokat megsemmisíteni az adathordozóról. A legtöbbször egy egyszerű formázással élnek, ám ez a módszer nem megfelelő, hisz minimális informatikai tudással is visszaállítható az eredeti állapot, az adat.

Mások esetleg már célszoftvert használnak, amivel az eredeti adatokat felülírják, míg megint mások a fizikai megsemmisítésben hisznek, átfúrják, kettévágják az eszközt. Az így elérhetetlenné tett adatok visszaállításához már több energiába és pénzbe kerül, de még mindig megérheti a rosszindulatú támadónak, hogy kísérletezzen. Ma már egy átfúrt vagy flex-el ketté vágott merevlemez tartalma is magas sikerszázalékkal visszanyerhető!

Ráadásul ezek a módszerek közel sem biztonsági szabályzat konformok.

Ezekkel szemben a Blancco Common Criteria minősítéssel, NATO –ajánlással rendelkező megoldásai:

• biztosan azt és csak azt teszik, amit ígérnek
  • a törléseket nyilvántartja
  • a törlésekről jelentést készít
  • a törléseket tanúsítja

Vagyis a kétes forrásból beszerzett szoftverekkel szemben, amikről nem lehet nagy biztonsággal megmondani, hogy mit is tesznek valójában, a Blancco tevékenysége dokumentálva, minősítve van.

A törlésekről digitálisan aláírt tanúsítványt, riportot ad, ami azt jelenti, hogy évek multán is könnyen előkereshető, hogy bizonyos adathordozót mikor és ki törölt.

Végül, de nem utolsó sorban, az olyan szervezetek, akinek az életében rendkívül fontos az ügyfeleik bizalma, ezt a bizalmat azzal is erősíthetik, hogy nagyvállalati szintű megoldást használnak nem csak az adatok védelmére, de az adatok törlésére is, elkerülve ezzel is az adatszivárgást.

A Blancco az adattörlésre szoftveres és hardveres megoldást is kínál. Választható használat alapú és előfizetéses licenc is. Az igényekhez mérten remek mennyiségi kedvezmények érhetőek el.

Biztosak vagyunk benne, hogy a legkisebb méretű cégtől a legnagyobbakig mindenkinek tudunk az igényeiknek megfelelő ajánlatot adni!

Termékmenedzserünk várja érdeklődését:
Radványi András