Élményautózás a Lotus Ladies Cup 2014 versenyzőivel

2014.09.03.

2014. augusztus 8-10. között került megrendezésre a Szlovák Köztársaságban a német ADAC GT Masters kupa soron következő futama a Slovakia Ringen, amelynek egyik külön számaként szerepelt a Lotus Ladies Cup versenye.

Univerzális és professzionális értéknek számít a motor sportban, hogy a Szlovák Köztársaság területén létre jöhetett a Slovakia Ring, amelynek a Budapesttől 150 kilométerre fekvő Orechová Potôň ad helyszínt. A mintegy 85 hektáron fekvő ring leghosszabb nyomvonala 5922 méter. Érdekesség még, hogy a pálya belsejében több aszfaltcsík is fut, így összesen 12 pályakombinációt tudnak kialakítani 2,7 és 5,9 kilométer között, két menetirányban is. A mostani futam egyik különszámaként rendezték a Lotus Ladies Cup-ot, amely egy női versenyzők számára szervezett autóverseny-sorozat 2011 tavasza óta. Annyit érdemes tudni róla, hogy a versenyzők autói egyforma Lotus Elise 1,6 típusú, 138 lóerős, versenyzésre átalakított autók, Yokohama AD07 típusú gumikkal. Az első futam rajtfelállása az időmérő edzésen elért 2. legjobb kör eredménye szerint, a második futam rajtfelállása az időmérő edzésen elért legjobb köridő szerint történik. A futamok időtartama 30'+1 kör. A Lotus Ladies Cup 2014-től a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) által elismert autóverseny sorozat lett, kezdte beszámolóját Turcsán Ferenc kereskedelmi és marketing igazgató.

2014. augusztus 6-án a Humansoft lehetőséget adott ügyfeleinek, hogy a hivatalos edzési időben beülhessenek a versenyzők mellé és versenytempóban kipróbálhassák,  milyen érzés a Ringen való száguldás Lotus versenyautókkal. „Ügyfeleink 2 órán keresztül lehettek részesei a „féktelen” száguldásnak, megtapasztalva a különböző nemzetek női versenyzőinek vezetési stílusát.” Az edzést követően megtekintették a Ring tulajdonosának egyedülálló hadi technikai eszközeinek a gyűjteményét. Természetesen közben a Ringen folytak az előkészületek a hétvégi versenyre. Külön élmény volt látni, hogy az üres hangársor hogyan változott át néhány óra alatt csillogó boksz utcává, szebbnél szebb Audi, Porsche és Mercedes autókkal.

A 15 kiemelt ügyfelünk fáradtan, de élményekkel gazdagon indulhatott későn este haza a Slovakia Ringről.