Cloud computing

Felhő alapú számítástechnika

2013.07.03.

Korunk jól érzékelhető trendje a keletkező adatmennyiségek robbanásszerű növekedése. Ennek a gyorsan növekedő helyigénynek az egyik megoldása lehet a felhő alapú számítástechnika kialakítása, aminek nem csak a virtualizáció és a management a kardinális része, hanem a tárolási stratégia átgondolása is.

NetApp

A Microsoft és a NetApp két vezető gyártó ezeken a területeken. A Microsoft Hyper-V virtualizációs megoldása amellett, hogy ingyenes, funkcionalitásában nem csak hogy utolérte, de bizonyos területeken meg is előzte a VMware-t. A System Center termékcsaládja egyszerű licenceléssel és alacsony áron kínál teljes életciklus managementet, elosztott alkalmazás felügyeletet, egészségi állapot monitorozást, virtualizáció felügyeletet és sok mást, a teljes környezetre, a hardvertől az operációs rendszereken át az alkalmazásokig.

A NetApp adattároló megoldásainak régóta változatos a kínálata adatátviteli protokollok terén. (Fibre Channel – FCP, FCoE és iSCSI). Ezzel megkönnyíti a szerverkonszolidációt és virtualizációt, segíti az adattárolási hatékonyságot és egyszerűsíti a katasztrófatűrő megoldások kialakítását.

A külön-külön is előnyös ajánlatokat, technológiákat az teszi még vonzóbbá, hogy a két gyártó már több mint 10 éve szoros együttműködésben fejleszti az adattárolási és felügyeleti megoldásait. Világszerte több mint 25 ezer nagyvállalati ügyfél használja a NetApp adattárolási megoldásait Microsoft alapú üzleti adatainak tárolására, felügyeletére és védelmére.

A NetApp tároló-megoldásai teljes körűen támogatják a Windows Server 2012 operációs rendszert, legyen szó akár privát felhőről, akár szerver vagy kliens (VDI) virtualizációról. A fejlesztési együttműködésnek köszönhetően a tárkapacitások automatizált létrehozása és menedzsmentje soha nem volt még ilyen egyszerű és gyors!

Microsoft Private Cloud Partnere

A NetApp, munkájának elismeréseként júniusban elnyerte a Microsoft Private Cloud Partnere díját. Ezzel fejezte ki elismerését a Microsoft a NetAppnak az ügyfeleik privát számítási felhő platformra történő áttérés terén nyújtott segítségéért.

Gratulálunk!