MobileIron Gold Patnerek lettünk

2014.05.29.

Magyarországon egyedüli vállalatként arany fokozatú partneri kapcsolatba került a Humansoft a mobil eszközök menedzsmentjére specializálódott amerikai MobileIron-nal.

A védelmi eszközöket fejlesztő cégek is pontosan látják, hogy a mobilbiztonság az érdeklődés középpontjába került, és egyre fokozottabb kereslet mutatkozik azon termékek iránt, amelyek képesek a mobil készülékek felügyeletét megvalósítani, adott esetben központosítani. Az IDC szerint az MDM (Mobile Device Managament) megoldások piacán 2009-ben 265 millió dolláros forgalmat lehetett elkönyvelni, és azóta évente stabilan mintegy 9 százalékos növekedés tapasztalható. Követve a piaci trendeket, a Humansoft is kiemelten kezdett foglalkozni a mobileszközök menedzsmentjével kapcsolatos lehetőségekkel. Ennek eredményeképp tavaly az amerikai MobileIron termékét is beemeltük a cég portfóliójába. A két cég kapcsolata azóta magasabb szintre emelkedett, 2014 márciusától a Humansoft gold partneri státuszba került a MobileIron-nál.

„Két fontos ügylet és rengeteg licenc értékesítése kellett ahhoz, hogy megkapjuk ezt a minősítést. Sikerült egy-egy komolyabb üzletet nyernünk a Provident magyarországi és mexikói képviseleténél, a remények szerint több tízezer licencet fogunk értékesíteni a cégnek. A Gold Partner státusztól azt reméljük, hogy nagyobb marketinges támogatottságot kapunk majd a gyártótól. Pozitívan tekintünk előre, hiszen a Providenttel a legnagyobb európai androidos referenciát sikerült megnyernünk a MobileIron számára” – magyarázta Váray József, a Humansoft termékfejlesztési igazgatója.

Az MDM révén a vállalati rendszergazdák központilag aktiválhatják, konfigurálhatják és ellenőrizhetik a mobileszközöket; ha szükséges, a távolból változtathatnak a beállításokon, zárolhatják, vagy éppen törölhetik is a mobil adattartalmát. A Mobileiron rugalmasan kialakítható szabályrendszer segítségével, automatikusan biztosítja a felhasználók számára a céges adatvagyon és erőforrások biztonságos elérését. Lehetővé teszi az alkalmazás és adatkonténerizációt, amellyel biztosítható, hogy az üzleti adatok titkosítva és a magánjellegű adatoktól elkülönítve tárolódjanak az eszközökön és csak az általunk engedélyezett alkalmazásokkal lehessen hozzájuk férni. A hasonló alkalmazások közül kiemelkedik széles platformtámogatásával, valamint a menedzselt eszközök sokrétű biztonsági szűrésével.

Váray József elmondta, hogy jelenleg fél tucat olyan ügylet van kilátásban, ahol felmerült a MobileIron értékesítése, s köszönhetően a gold partneri státusznak, további ügyfelek elköteleződésére számítunk. A termékfejlesztési igazgató hangsúlyozta, hogy a hosszú távú cél az amerikai cég megoldásával, hogy azt szolgáltatás szinten tudjuk majd nyújtani ügyfeleink számára. Mint mondta, a kellő szakmai kompetencia ehhez minden szinten adott a Humansofton belül.