Önálló működésre állt a Veritas

2015.10.30.

A Symantec nemrégiben jelentette be, hogy végleges megállapodást kötött a The Carlyle Group által vezetett befektetői csoporttal adatmentési és -tárolási részlege, a Veritas értékesítéséről. A Veritas önálló működése 2015. október 3-án indult, a 8 milliárd dollár értékű tranzakció pedig várhatóan 2016. január 1-ig zárul le.

A The Carlyle Group a világ egyik legnagyobb és legtapasztaltabb vagyonkezelője, amely több mint 193 milliárd dolláros vagyont kezel. A csoport elkötelezett a technológia és a média iránt, befektetési fókuszterülete a telekommunikációs szektor, amelybe indulása óta 18 milliárd dollárt fektetett be. A Veritas a The Carlyle Group történetének eddigi legnagyobb értékű befektetése.

Az adatmentéssel és -tárolással foglalkozó vállalat piacvezető, és 9 százalékos átlagos éves növekedést produkál. A vállalat ikonikus márkákkal rendelkezik, a megoldásainak közel 80 százaléka első vagy második helyen áll az informatikai piac egyik leggyorsabban növekvő, kritikusnak számító területén. A Veritas a növekvő EBITDA ráta eredményeként erős cash flow-bevonási potenciállal rendelkezik, emellett pozitív működőtőke-dinamika, alacsony pénzforgalmi szemléletű adómérték és korlátozott tőkeköltség jellemzi, számolt be Drago Gajski, a Veritas regionális vezetője a szaksajtó számára október 6-án tartott első magyarországi sajtótájékoztató során.

Eredménynövekedést várnak

A tranzakció célja a Veritas értékének és bevételeinek további növelése, az adósságok rendezése, illetve a magyar piacon a lehető legnagyobb árbevétel elérése. Ezen kívül a vállalat vezető szerepre törekszik a következő generációs adatkezelési megoldások területén is, növelné piacvezető pozícióját már meglévő termékeinek piacán, valamint nagy hangsúlyt fektetne a Veritas, mint hardverfüggetlen szoftvergyártó előnyeinek kommunikációjára.

A cég számára komoly előnyt jelent majd az erős gazdasági háttérrel rendelkező partner, illetve az újabb források bevonásának lehetősége a vállalat stratégiájának támogatására. További haszonnal kecsegtet még a Veritas számára a The Carlyle Group globális portfóliója által kínálkozó lehetőségek kiaknázása is. Piacvezetőként előnyös pozícióval rendelkezik a növekedés és a jövedelmezőség fenntartásához, így a vállalat üzleti stratégiája és a befektetői csoport jelentette partnerség jelentős karrierelőnyöket és lehetőségeket jelent a munkavállalók számára is.

Új termékportfólió

Az adatok és szolgáltatások összetett, felhő alapú környezetekben történő menedzselésében a Veritas termékfejlesztései és új megoldásai a hasonló szolgáltatásoktól alapvetően eltérő megközelítést alkalmaznak. A meglévő termékek új fejlesztései lényegesen egyszerűbb kezelést biztosítanak a hibrid felhő infrastruktúrákban, és kiterjesztett védelmet biztosítanak a VMware és Microsoft virtuális környezetek számára. Új piaci szereplőként új megoldásokban gondolkoznak, amelyek a vállalati adatközpontokban tárolt információk hatékonyabb felismerését és osztályozását segítik elő.

Pár szó az új termékekről. A Veritas NetBackup™ 7.7 a Symantec nagyvállalati szintű, iparágban vezető biztonsági mentési megoldásának új verziója. A NetBackup 7.7 továbbfejlesztett adatközpont-integrációval rendelkezik a VMware vSphere 6 és a Microsoft Hyper-V megoldások számára, támogatja az Amazon Web Services, Google Nearline és más szolgáltatásokon keresztüli hibridfelhő bevezetéseket. A Veritas InfoScale™ folyamatos üzletmenetet biztosít az összetett, többszintű alkalmazások számára a fizikai és virtuális környezetekben. Az InfoScale megoldások alkalmazáselérhetőséget és szoftvervezérelt tárolást biztosítanak az adatközpontok számára. A Veritas™ Resiliency Platform egységes, globális megközelítéssel biztosítja az IT-szolgáltatások folyamatosságát, valamint a kritikus adatok és alkalmazások folyamatos elérését a különböző gyártók megoldásait alkalmazó fizikai és virtuális környezetekben. A Veritas™ Data Insight 5.0 kiterjeszti a strukturálatlan adatok elemzését, hogy segítse a helyi és a Box felhő alapú tároló platformok szabályozását. A továbbfejlesztett hozzáférés-szabályozás, a követés és jogosultság-beállítás segítségével a Data Insight biztonságos fájlmegosztást biztosít a felhasználók számára. A Veritas™ Information Map az első Information Fabric technológiára épülő felhőalkalmazás, amely a strukturálatlan adatok jobb átláthatóságát biztosítja a vállalatok számára. Az Information Map képes a Veritas NetBackup™ megoldás metaadatainak összegyűjtésére és tárolására a felhőben, valamint ezen adatok átadására egy felhasználóbarát, vizuális navigációs eszköz számára, amely a kockázatos, értékes és értéktelen területek azonosításában segíti a felhasználókat.

Sebők Viktória
Upfront Média