Rólunk

Sport-sport-sport

2014.07.02.

A megszokottnál is jóval sportosabbak voltunk a közelmúltban. Indultunk futóversenyen, 30 km-es montainbike-os megmérettetésen és jégkorongtornán is.

Futócsapatunk megállíthatatlanul menetel a BSI rendezvényein. Mára már kijelenthetjük, hogy a Humansoftnak van futócsapata, hiszen versenyről versenyre, és most már évről évre is van 8-10 kolléga, akire biztosan számíthatunk. Szerencsére újabb csatlakozók is mindig akadnak, akikkel bővül a HS sportszerető és sportolni vágyó kollégáinak száma.

Egy-egy futórendezvény, kifejezetten pedig a váltófutások, remek alkalmat nyújtanak a csapatszellem megmutatására, és a kollégák házon kívüli összekovácsolódására. Ilyen volt legutóbb a K&H mozdulj is.

Sport-sport-sport Sport-sport-sport Sport-sport-sport

… És már montainkbike csapatunk is van.

A Computerworld a Crosskovácsi MTB verseny keretében teremtette meg a lehetőséget az IVSZ tagjai számára, hogy elindítsák csapataikat.

IVSZ tagságunkból adódóan mi is megalapítottuk első montainbike csapatunkat 4 kolléga, Bátka Csaba junior tanácsadó, Bohus László ügyvéd, Csordás Kornél informatikai igazgató és Lancsár Roland rendszermérnök részvételével, Humansoft Bike Team néven.

Igazán profi amatőr csapatunk nagyon szép eredményt ért el, amelyhez gratulálunk a kollégáknak!

Sport-sport-sport Sport-sport-sport Sport-sport-sport Sport-sport-sport Sport-sport-sport

Az IVSZ által negyedszerre megrendezett jégkorong gálán szintén indult hockey csapatunk, a HS 89ers.

Az esemény célja az informatikai, távközlési és elektronikai cégeknél dolgozó, - a Magyarországon méltán népszerű - jégkorong iránt érdeklődő IT sportbarátok összehozása, számukra szervezett játéklehetőség biztosítása. A rendezvény egyben kiváló networking fórum is, ahol az infokommunikációs iparág ismert vezetői és informatikus szakemberei mérhetik össze tudásukat és találkozhatnak a jégen és a palánk mellett egyaránt.

Torna látványos sporteseménnyé forrta ki magát, amit idén a HP, mint a rendezvény fővédnöke, szervezte, a Humansoft pedig mint ezüst fokozatú támogató segítette a rendezvény megvalósítását.

„A sors pikantériája, hogy az első csoportmérkőzésünket elveszítettük ugyan a hoki sportban ismert hirtelen hallállal, de vigaszágon bejutottunk és egészen az 5. helyig meneteltünk”, mesélte - Andorfi Antal Ipar üzletág igazgató, a csapat tagja.

Sport-sport-sport

Business Superbrands elismerést kaptunk!

2013.09.10.

Elismerés a legkiválóbb márkáknak

Idén kilencedik (B2B esetében hatodik) alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands / Business Superbrands díjakat.

A Superbrands minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a fogyasztók elérésére így a bizottság értékelése 2013-ban kiegészült a GfK Piackutató Intézet által a fogyasztók körében végzett online márkaismertség és kedveltség kutatással.

Az elismerés irányt szab a fejlődésre törekvő piaci szereplők számára, és a hazai márkáknak példát mutat a sikeres márkaépítéshez.

Hisszük, hogy a minősítés, amelyet márkánk elnyert, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóink, ügyfeleink mindennapi választásához.

A díj olyan pozitív visszajelzés brandünkről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat. A díjat odaítélő bizottság az ágazat elismert szakembereiből áll, akik döntésükkel tanúsítják márkánk eddigi sikerességét és hitelességét. A jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet.

Idén hatodik alkalommal ült össze a 16 tagú, független szakemberekből álló zsűri, akik a Dun&Bradstreet adatbázis, valamint szakmai kamarák és szövetségek segítségével döntöttek arról, hogy mely üzleti márkák viselhetik a Business Superbrands védjegyet. A bizottság döntése alapján cégünket/márkánkat, a Humansoft Kft.-ét érdemesnek találták arra, hogy elnyerjük a Business Superbrands 2013 elismerést.

Nemzetközi Superbrands Program

Közel húsz évvel ezelőtt marketinggel és kommunikációval foglalkozó szaktekintélyek indították útjára a programot Nagy-Britanniában. A cél kettős volt: a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása. A program az indulás óta (1995) a világ minden részén ismertté vált, ma már 5 földrész közel 90 országában jelent különleges minősítést a Superbrands cím.

Valamennyi országban kiemelt szerep és felelősség hárul a zsűrire, ezért kizárólag magasan elismert notabilitások kerülhetnek be a bizottságba. A független grémium tagjai a feladatot társadalmi alapon végzik.

Business Superbrands Program

Az idén hatéves a Business Superbrands program az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjait emeli ki, azaz olyan magyarországi cégeket, illetve márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal, szervezetekkel állnak kapcsolatban.

A bizottság elé kerülő lista a Dun&Bradstreet adatbázisa alapján, továbbá a jelentős hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével jött létre. Ebbe a mintegy 3000 márkát/céget tartalmazó listába egyaránt beletartoznak a legnagyobb nyereségű hazai cégek csakúgy, mint – az egyes szektorok iparkamarái, egyesületei, szakmai szervezetei által javasolt – kisebb vállalkozások, melyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak.

A Superbrands-ről bővebben: www.superbrands.hu

Gokartozós csapatépítés

2013.07.26.

Ilyenek az igazán jó rendezvények: unalmas szakmai rész csak alig, annál több a kötetlen beszélgetésekből, önfeledt szórakozásból és az ezek révén születő értékes kapcsolatokból. Na, pont ilyen jó buli volt a közös HP-Humansoft gokartozás.

Gokartozós csapatépítés

Nyilván nemcsak egy kis közös kiruccanásra jött össze a két cég egymással, természetesen egy sokkal komolyabb üzenet és cél volt az egész rendezvény mögött – az már más dolog, hogy egy jó kis gokartozás lett a vége. Két együttműködő cég kapcsolatában óhatatlanul is felmerül az igény arra, hogy az üzleti környezetben megszokott formális kommunikáció valami bizalmasabba, személyesebbe forduljon át. Ha a két cég legalábbis hosszútávon fenntartható és közös sikerekkel kecsegtető kapcsolatot szeretne, akkor egy idő után mindenképp szükséges, hogy a sales-esek ne csak telefonról meg emailekről ismerjék egymást. A csapatépítő tréning részleteiről mindkét oldal véleményét kikértük, TÓTH SZILVIA PPS key partner manager a HP oldaláról nézve, SZŰR KRISZTIÁN Kereskedelem-támogatás üzletág igazgató pedig a Humansoft szemszögéből számolt be a gokart-partiba átcsapó csapatépítő részleteiről.

„Erre a közös csapatépítésre azért volt szükség, mert a sikeres közös projectek számának növeléséhez elengedhetetlen a közös gondolkozás és egymás működési modelljeinek megismerése. ” – vázolta a rendezvény apropóját Szűr Krisztián, hozzátéve, hogy nagyon bizakodóak, mert a közös program kifejezetten jól sült el.

„Igyekeztünk a szakmai részt nem hosszúra nyújtani, ezt követően pedig lehetőség volt a kollégáknak kérdezni. Az Enterprise Group oldaláról Györe Gábor partnermenedzser volt a másik előadó. Minket kettőnket faggattak a kereskedők az üzletmenetről, szervezeti felépítésről. Ebből alakult ki aztán egy majd 2 órás kötetlen beszélgetés, majd következett a közös gokartozás. Bár jómagam nagyon kedvelem a szabadtéri programokat, ez esetben kifejezetten örültem, hogy zárt helyen voltunk, mert irtózatosan nagy vihar volt kint” – avat be a további részletekbe Tóth Szilvia. A HP partnermenedzsere szerint több szempontból is fontos volt a közös teambuilding. Mint mondta, igyekeztek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a megújult HP-t jobban megismerhessék a Humansoft szakemberei. „Volt egy meglehetősen nagy szervezeti átalakítás a HP-n belül tavaly augusztusban, azóta sajnos még nem volt alkalmunk úgy leülni beszélgetni, hogy minden részletre kiterjedően átbeszélhessük ezt a megújult szervezeti struktúrát, illetve az átalakulással járó változásokat. Ez azért nagyon fontos, hogy a kereskedők is naprakészek lehessenek az újdonságokkal kapcsolatban, s azzal, hogyan lehet a HP-val sikeresen üzletelni. Mi a rendezvény folyamán ezekre is igyekeztünk fókuszálni, s azt tapasztaltam, sikeres volt ez az eszmecsere” – tette hozzá.

Gokartozós csapatépítés

Száguldottunk az aszfalton és legények voltunk a gáton!

2013.06.10.

Bár a hétköznapokban nehezen lehet elképzelni egymás mellett a futóversenyeket meg az árvizeket, a nyár első hónapjának folyományaira pont az tette fel a koronát, hogy júniusban még ez is bekövetkezett.

Nemcsak üzleti sikerek szempontjából volt mozgalmas hónap a június a cég életében, de ami azt illeti, munkatársaink a társadalmi szerepvállalás tekintetében is derekasan helytálltak. Odatették magukat, amikor kilométereket futottak a csapat sikereinek érdekében, de akkor sem voltak restek, amikor a Duna elárasztotta területeken kellett a zsákokat pakolni. Bár ez a két tevékenység lehet, hogy kicsit furcsán néz ki egymás mellett, viszont nagyon is kihatással voltak egymásra, ahogy sokak, többek közt a cég alkalmazottainak életére is.

Majdnem „elúsztak” a futók

„Csapatban indultam, hatan voltunk, és nagyjából 7 kilométeres távra készültünk” – mondta az informatikai ügyintézőként dolgozó kolléganőnk, aztán végül kevesebbel kellett beérnie, mert itt szólt közbe a történetbe a környezet. A Duna ugyanis pont akkortájt tetőzött, amikor a futóversenyt rendezték. „A szervezők úgy látták a legjobbnak, ha egy szakaszt egyszerűen levágnak a távból. Így esett meg, hogy végül is nagyjából hat kilométert futott mindenki. Valamivel több mint hatszáz induló volt, mi nagyjából a középmezőnyben végeztünk, s szerintem jól teljesítettünk.

Homok, zsák, lapát

Ha már szóba került a kiemelkedő teljesítmény, Reider László kollégánk története sem mindennapi. A rendszermérnökként dolgozó szakember szívesen biciklizik, úszik szabadidejében, de ő sem kifejezetten az a „futós fajta”. „Nem szeretek futni, de ettől még szoktam. Nagyon jól le lehet mérni belőle a kondíciónkat, s én szeretem néha ilyen próbáknak kitenni magam. Valahol ezért indultam a K&H versenyén is, aminek aztán tényleg egy komoly erőpróba lett a vége” – mesélte élményeit. Mint mondta, tulajdonképpen homokzsákpakolásból érkezett meg a versenyre. „Pénteken és szombaton segítettem az árvízi védekezésben, a futóverseny pedig vasárnap volt, szóval nagyon fáradtan álltam be a mezőnybe” – tette hozzá. Mint mondta, büszke arra, hogy így is teljesítette a távot, de még büszkébb arra, hogy tehetett valami hasznosat az árvízzel szemben történő védekezési munkálatokban. Pedig a dolog nem is ment olyan egyszerűen.

Mi pedig ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves kollégának, hogy ki a versenypályán, ki a gátakon, ki mindkét helyszínen, de részt vett az események alakulásában. Bár több árvizet és katasztrófát nem kívánnánk az országnak, bízunk benne, ha sor kerül bármilyen olyan eseményre, ahol számít a közösség összetartó ereje és a csapatszellem, itt-ott azért mindig találkozhatunk majd egy-egy ismerős kollégával is.

Száguldottunk az aszfalton és legények voltunk a gáton!

Informatikusok a jégen

2013.05.28

Kitűnően szerepelt a Humansoft 89rs csapata az idei Informatikai Jégkorongozók Tornáján, ahol a negyedik helyezést érték el korcsolyát húzó szakembereink.

Az idei rendezvény a megszokottól eltérően május végén került lebonyolításra, több mint egy tucat csapat részvételével. Mint azt a Humansoft 89rs egyik játékosa elárulta, az esélytelenek nyugalmával indultak a mostani tornán. A tavalyi esemény tapasztalatai legalábbis azt sugallták, nem a mi csapatunk lesz a „jegek ura”, aztán a legnagyobb meglepetésünkre, a Humansoft végül kiemelkedően jól szerepelt. Olyannyira, hogy idén már negyedik helyezettként zárta a tornát, ami azért nagy eredmény, mert alig akad a cégnél olyan hobbi-jégkorongozó, aki komolyabb tapasztalatokra tett volna szert a korcsolyák és ütők világában. Bízunk benne, hogy jövőre már a dobogóra is feljutnak majd elszánt hokisaink.

http://www.ijt.hu/

Informatikusok a jégen Informatikusok a jégen

Megjártuk Gyulát is

2013.05.23

Jóféle kolbászok nélkül, viszont a gyulai diákélet szellemiségétől alaposan megrészegülve tértünk vissza Budapestre középiskolai tehetséggondozó roadshow-nk második állomásáról.

Félidőnél tart az a Humansoft kezdeményezésre elinduló országos roadshow, melynek folyamán vidéki középiskolák diákjainak informatika iránti elkötelezettségét szeretnénk elmélyíteni. A „Ctrl UR Future” névvel ellátott projekt ehhez próbál egyfajta „útikalauzt” nyújtani a fiataloknak. A rendezvénysorozat második állomásaként május 22-én a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumba látogattunk, ahol Somlyai Gábor, a Humansoft ügyvezető igazgatója, Bárány Zsolt, a Netapp ügyvezető igazgatójának társaságában cserélte ki tapasztalatait a diákokkal. Az eseményt Ábrahám Viktor, az UPFRONT Media ügyvezetője moderálta.

A felek közötti tudástranszfer során kiderült, hogy a térség meglehetősen szegényes az informatikaoktatás tekintetében. Az iskola igazgatója elmondta, hogy a térségben maximum OKJ-s képzést lehet szerezni ezen a területen,s talán Szeged a legközelebbi olyan város, ahol az egyetemi oktatás sokszínűsége révén komolyabban foglalkoznak magasabb fokú informatikai ismeretek oktatásával is. Mint kiderült, az Erkel Ferenc gimi is sokkal inkább a társadalomismeretekben való jártasságra, mintsem a műszaki- és természettudományok irányába kötelezte el magát. Éppen ezért a diákok kérdéseik során más témák feszegetésébe is belementek, mint korábban, a sárospataki tanintézmény fiataljai. Olyan alapvető kérdések foglalkoztatták leginkább őket, hogy milyen kereseti lehetőségek rejlenek az iparágban, vagy, hogy mekkora esélye van például egy informatikai téren kevésbé edukált embernek, mondjuk egy iparági multihoz elhelyezkedni. Somlyai Gábor azzal nyugtatta meg a hallgatóságot, hogy egy komolyabb IT cégnél mindenre van lehetőség. „Amennyiben az illető komolyan gondolja, s elkötelezett az informatika iránt, ha felsőbb pozíciókba nem is, de könnyen be lehet kerülni egy vállalathoz, s nagyon komoly szintekig el lehet jutni akár egy érettségivel is. Viszont a felsőbb szintekre való feljutáshoz ebben az iparágban egész egyszerűen követelmény, hogy az illetőnek felsőfokú szakképesítése legyen” – hangsúlyozta az eseményen a Humansoft első embere.

Persze vannak, akik ettől is enyhébben állnak hozzá a pályakezdő fiatalsághoz. A beszélgetéshez számos ponton becsatlakozó Ábrahám Viktor ismertette, vannak cégek, amelyek sokkal többet adnak a pályakezdő attitűdjeire és valós céljaira, mikor fontolóra kell venni az alkalmazását. „Nem mindenhol jellemző, például egy kisebb cégnél hajlamosabbak toleránsabban hozzáállni az illető végzettségéhez. A papír nem minden, egy papírjai szerint kevésbé képzett ember is képes nagyon jó szakemberré válni. Mindettől sokkal fontosabb például, hogy meg tud-e szólalni az illető egy idegen nyelven” – fejtette ki véleményét az UPFRONT ügyvezetője. Bárány Zsolt hasonlóképp vélekedett a gyulai fiatalokat egyébként komolyan foglalkoztató nyelvi ismeretek fontosságáról. „Az informatika nyelve az angol, ennek ismerete elengedhetetlen annak, aki valamit is akar kezdeni ebben az iparágban. Nem is érdemes próbálkoznia annak, aki az angol nyelv társalgási szintű ismeretének hiányában próbálkozik egy IT cégnél, mert rögtön az elején kiderülnek a hiányosságok. Jómagam is gyakran váltok állásinterjún magyarról angolra, így tesztelve a munkára pályázó valós nyelvi skilljeit” – részletezte Bárány Zsolt.

A gyulai intézményben kiemelt téma volt még a nők helyzete az informatikában. Nem csoda, hiszen köztudott, hogy az információ- és kommunikációtechnológiai szektor még mindig férfidomináns területnek számít. Az OECD országaiban az ICT-szektor szakembereinek még mindig kevesebb, mint 20 százaléka nő, a női vezetők aránya a 3 százalékot sem éri el. Magyarországon még ennél is siralmasabb a statisztika a nőket illetően. Nem véletlenül érdekelte a gyulai lányokat annyira, hogy mik a lehetőségeik, de a jelen lévő szakemberek szerint pont ugyanannyi esélye és lehetősége van egy nőnek az iparágban, mint egy férfinak. Ugyanakkor mindenki egyetértett abban, hogy bár vannak üdítő kivételek, a gyengébbik nem képviselő elsősorban az olyan, elsősorban emberközpontú készségeket igénylő területeken képviseltetik magukat, mint például az értékesítés, vagy a HR.

Mindez persze csak néhány lényegesebb eleme volt a gyulai „vizitnek”, amely a jelen lévő vezetők szerint éppen olyan sikeres volt, mint a sárospataki rendezvény. Éppen ezért, folytatása következik, sőt, lehet, hogy nemcsak ebben az évben. Somlyai Gábor az eddigi tapasztalatokat összegezve elmondta, valószínű, hogy a még hátra lévő két állomást követően a roadshow-t minden tekintetben kibővítik, s még több cégvezető még több helyszínen hívhatja majd fel a fiatalok figyelmét a területben rejlő lehetőségekre. Bízunk benne, hogy így lesz, mert a szikár adatok azt sugallják, hogy bármilyen, az informatikával kapcsolatos edukáció hasznos lehet a fiatalság számára. Miközben ugyanis például közgazdászból, jogászból is túlképzés van hazánkban, addig mérnökből felmérések szerint továbbra is kevesebb friss diplomás kerül ki a munkaerő-piacra, mint amennyire az IT-ágazat cégei igényt tartanának. Éppen ezért serénykedünk mi is sokakkal karöltve azon, hogy a jövőben minden rendben legyen az „utánpótlás-nevelésben”.

Megjártuk Gyulát is Megjártuk Gyulát is Megjártuk Gyulát is

Városvédőkként futottunk

2013.04.23

Nem múlhat el év Vivicittá nélkül, s természetesen nem múlhat el Vivicittá a Humansoft aktív részvétele nélkül. Nemrég zajlott le az immár hagyományosan minden tavasszal megrendezésre kerülő Vivicittá városvédő futóverseny, melyen több munkatársunk is próbára tette magát.

Már itt a tavasz, nem lehet a rossz időjárási körülményekre fogni a „nem sportolást”. A testüket – ezáltal a szellemüket is – folyamatosan ápoló, irodai környezethez és számítógépekhez szokott dolgozók persze a téli időszakban is megoldhatták a testedzést. Nemrég mi is arra unszoltuk munkatársainkat, hogy mozduljanak ki „barlangjaikból”, s ha lehet, vegyenek részt minél többen ilyen eseményen. Hogy mért? Mert a vezetők nagyon is tisztában vannak vele, hogy az edzett ember sokkal hatékonyabban képes a munkáját végezni.

Persze akad olyan is, akit nem igen kell unszolni, életfelfogásából kifolyólag szíves örömest részt vesz magától is a céges sporteseményeken. Az egészséges életmód és a sportolás iránt elkötelezettek táborát erősíti Dóczi Henrietta kolléganőnk is, aki bár még csak igen rövid ideje dolgozik a cégnél, ez egyáltalán nem akadályozta abban, hogy futúcipőt húzzon a nemrég lezajlott Vivicittára. „Számomra ez nem volt kérdés, szívesen veszek részt hasonló eseményeken. Rendszeresen sportolok, kedvemre való a futás, szeretek kerékpározni, de ha a rossz idő ezeket nem teszi lehetővé, akkor szívesen töltöm a szabadidőmet némi testedzéssel fitnessztermekben is” Mint mondta, korábban már tervezte, de eddig nem volt alkalma elindulni a városvédő futóversenyen, ezért nem is mert nagyobbat választani a 7 km-es távnál.

Kolléganőnk természetesen nem egyedül képviselte a céget. A versenyen több munkatársunk is indult, a 3,2-es távon ketten, a 7 km-esen hárman, a 10 km-esen ugyancsak ketten, de akadt olyan is, aki félmaratonon tette próbára állóképességét. Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, s reméljük, találkozunk veletek jövőre is!

Városvédőkként futottunk Városvédőkként futottunk Városvédőkként futottunk Városvédőkként futottunk

Visszaültünk az iskolapadba

2013.04.09.

Ctrl UR Future

Méghozzá azért, hogy megosszuk tapasztalatainkat s egyúttal irányt mutassunk az informatika iránt szenzitív diákságnak. Középiskolai tehetséggondozó roadshow-nk keretében március 18-án először a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumba látogattunk el.

Legelőször is nyilván némi magyarázatra szorul, hogy mit is kerestünk Budapesttől röpke 250 km-re egy vidéki gimnáziumban. Nos, nézzük a száraz tényeket: a szakemberek már hosszú évek óta arra figyelmeztetnek, hogy a magyar diplomások foglalkoztatottsága – de a középiskolai végzettségűeké is – jóval elmarad a nyugati átlagtól. Vagyis a munkaerő piacra tartó „szakemberek” közül csak keveseknek van a piaci igényeknek valóban megfelelő képesítésük. Ez pedig annak tudható be, hogy az igényekhez és lehetőségekhez mérten még mindig kevés hangsúlyt fektetünk a műszaki és természettudományos tantárgyak oktatására, pedig valójában ezen változtatva lehetne igazán hatékonyan úrrá lenni a hazai gazdasági teljesítményt hátráltató szakemberhiányon. Egy 2010-es adat szerint Magyarországon az egyetemi-főiskolai hallgatók csupán tíz százaléka tanult reálszakon, miközben a természettudományos és műszaki területen képzett diplomások aránya az OECD átlagában 25 százalék körül volt, sőt a távol-keleti országokban ez a szám a 40 százalékot is meghaladta. Márpedig aki manapság magas presztízsű és kezdőként is jól fizető állást szeretne, nem kerülheti meg a műszaki tudományokat. A legjobb megélhetéssel kecsegtető, ugyanakkor a recesszió idején is gyors elhelyezkedést biztosító pályák mindegyike valamilyen módon kapcsolódik a természettudományokhoz. Viszont napjaink legnépszerűbb szakmáit hiába is szerettük volna tanulni húsz évvel ezelőtt, azok akkor még nem léteztek. Ezen tények és gondolatok mentén döntött végül úgy a Humansoft, hogy a vállalat is tevékenyen részt fog venni a helyzet javításában: szakmai partnerekkel és IT vállalatokkal karöltve belevágtunk a CTRL UR Future nevű projekt elindításába, melyet nemrégiben egy országos roadhow keretében indítottottunk el.

A projekt egyik fő célkitűzése az útmutatás a fiatalok számára. A roadshow folyamán erről a szervezők mellett olyan cégvezetők gondoskodnak, akik a legnagyobb iparági vállalatok irányításában vesznek részt. A diákoknak tehát kiváló alkalom nyílik arra, hogy személyesen hallgassák meg a sikerrecepteket s jobban megismerjék ezt az iparágat, az informatikát, illetve a mindezekkel kapcsolatos aktuális kihívásokat, trendeket. Ugyanakkor ez a cégvezetőknek is jó lehetőség arra, hogy végre egy kicsit lazíthassanak a nyakkendőn, közelebb kerüljenek a jövő nemzedékéhez, a jövő tehetségeihez. Országos roadshow-nk első állomásán, a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban Somlyai Gábor, a Humansoft Kft. ügyvezetője mellett Gonda Gábor, a HP Magyarország ügyvezetője és Gacsal József, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatója tartott előadást a diákoknak, Ábrahám Viktor (Upfront Média Kft. ügyvezetője) moderátor vezénylete mellett. A jelen lévő cégvezetők személyes tapasztalataik alapján a szakmában rejlő lehetőségekről, kihívásokról tájékoztatták a fiatal hallgatókat, akik rendkívül interaktívak voltak, s egyáltalán nem jöttek zavarba, amikor komoly kérdések feszegetésbe bonyolódtak újdonsült „oktatóikkal”.

Azt tapasztaltuk, hogy nem látogattunk hiába Sárospatakra, az ottani diákok, a hallgatók hozzáállása meggyőzött minket arról, hogy a CTRL UR Future nevű kezdeményezést nemhogy érdemes, de folytatni kell. A projekt hosszú távú jövője pont az lehet, hogy a kezdetben négyhelyszínes roadshowt az első sorozatot követően minden évben megrendezzük, és egyre több vállalat csatlakozik majd hozzá. Mindettől azt reméljük, hogy egyre több nebuló kötelezi majd el magát az informatikai tanulmányok irányába.

Videók a rendezvényről
Összefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=Od12WTLy_1U
Interjú Gonda Gáborral (HP Magyarország) http://www.youtube.com/watch?v=TyKNDrop-d0
Interjú Gacsal Józseffel (Intel Hungary) http://www.youtube.com/watch?v=K1fW5hLYvSw

Cikkek a rendezvényről
http://www.itbusiness.hu/Fooldal/hirek/ict_n/Sikeres_emberek_a_jovo_nemzedekeert.html
http://www.it-bridge.hu/School/CTRL_UR_Future_Sarospatak.html

Rangos elismerés az EMC-től

2013.03.28.

A tárolótechnológiák terén jeleskedő vállalat hazai képviselete tartotta meg nemrég éves értékelőjét, ahol az értékes tapasztalatok mellett egy fontos oklevelet is begyűjtött a Humansoft.

Magyarország sokáig speciális kihívást jelentett az amerikai vállalat számára, hiszen ha tárolótmegoldás, akkor idehaza rendszerint más márkák nevei merültek fel, más cégek pedig, mint például az EMC is, valamelyest a háttérbe szorultak. Éppen ezért jelentett külön kihívást a cég számára a magyar piac meghódítása, a piacvezető pozíció megszerzése és megtartása. Előbbit már teljesítette a cég, s úgy néz ki, utóbbit is, legalábbis a magyarországi iroda soros éves rendezvényén többek közt erről számoltak be a hazai partnercégeknek.

A partnerek számára összehívott rendezvényen Turcsán Ferenc Kereskedelemi és marketing igazgató valamint Szűr Krisztián, kereskedelem támogatás üzletág igazgató képviselte cégünket. A találkozó egy általános szekcióval indult, ahol Dancsi András, az EMC Magyarország ügyvezető igazgatója pozícionálta a céget, vázolta a piaci helyzetet, s megerősítette, hogy idehaza továbbra is piacvezető az EMC a tárolótechnológiákat figyelembe véve.

Az ügyvezető igazgató ezt követően kiosztotta azokat az okleveleket, melyeket a ma legmagasabb szinten álló három hazai EMC partner kapott meg, köztük a HUMAnsoft. Nagyon sokat jelent számunkra ez az elismerés. Immár több mint tíz éve állunk kapcsolatban a céggel, s nagyon sokat letettünk az asztalra, hogy kiérdemelhessünk egy ilyen elismerést.

A rendezvény a hivatalos szekciókat követő kötetlen beszélgetésekben csúcsosodott ki, ahol a Humansoft képviseletében jelen lévő kereskedő és pre-sales kollégák tudtak konzultálni azokkal a regionális vezetőkkel, akik személyesen felelnek adott termékkörökért, szolgáltatásokért. A velük folytatott eszmecsere pedig különösen fontos, hiszen nemcsak azt mondhatjuk el, hogy adott esetben mi hogy látunk egy területet, hanem ők is beszámolnak arról, hogy mit várnak a partnerektől. Olyan területi vezetőkről van szó, akik felelősek a supportért, professional services szolgáltatásokért, melyeket egyébként a Humansoft is szívesen értékesít egy-egy megoldás mellé.

Az eszmecserék folyamán szóba került az is, hogy a jövőben egyáltalán ne kelljen a gyártótól supportot vásárolni, hanem a cél az lesz, hogy a Humansoft szervize képes legyen akár nagyvállalatok high-end tárolóihoz is megfelelő támogatást nyújtani. Ez mindenkinek jó volna. A Humansoftnak azért, mert egy újabb terület, amiről elmondhatjuk, hogy naprakész szakmai kompetenciákkal rendelkezünk. Az EMC tárolótechnológiát használó ügyfeleknek pedig azért, mert nem kell egy worldwide gyártói rendszeren keresztül segítséget kérni egy adott probléma megoldásához, mert azt egy belföldi partner is tökéletesen meg tudja oldani.

EMC premier partner

Ismét segíthettük a Hospice Alapítvány működését

2013.02.18.

Adományunkat az alábbi levéllel köszönte meg Kovács Anita, a Magyar Hospice Alapítvány programigazgatója:

„A Magyar Hospice Alapítvány 22 éve foglalkozik a gyógyíthatatlan daganatos betegek életvégi ápolásával. Munkatársaink a betegek otthonában térítésmentesen, szakszerű ápolással, a kínzó tünetek enyhítésével, lelki támogatással segítenek azért, hogy a család az utolsó percekig együtt lehessen.
Alapítványunk munkájához széles társadalmi összefogásra és támogatókra van szükségünk, hiszen működési költségünk nagy részét saját magunknak kell megteremteni.
A Humansoft Kft. számítógép adománya jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja munkatársaink mindennapi munkáját a betegfelvételen és a Hospice Ház fekvőbeteg részlegén.
Nagyon szépen köszönjük ezt a nemes és példaértékű felajánlást.”

Ismét segíthettük a Hospice Alapítvány működését

EMC Blitz Days

Büszkén számolhatunk be arról, hogy az EMC Magyarország Kft. által 2012 utolsó negyedévében meghirdetett „Blitz Days” keretében - kis tárolók értékesítési versenyén - kiválóan szerepeltek munkatársaink. Igen szoros versenyben Lakits Dóra ügyfélmenedzserünk lett a legeredményesebb, a legtöbb leadet generáló értékesítő. Jutalmaként egy iPOD Nano-t vehetett át Fazekas Évától, az EMC Partner Territory Representative-jától. A második helyezett Fehér Andrea ügyfélmenedzserünk lett, a szép teljesítményért az ő jutalma egy Szamos ajándékcsomag volt.

Az EMC Corporation az informatikai infrastruktúra-technológiák és – megoldások vezető fejlesztője és gyártója, a világ ötödik legnagyobb informatikai cége. Az EMC segítségével a világ bármely pontján bármilyen méretű szervezet átalakíthatja az információ felhasználásának és értékké formálásának folyamatait. A Humansoft Kft. 2007 óta kiemelt partnerként sikeresen működik együtt az EMC-vel, a közös eredmények elérésében.

EMC Blitz Day

Informatikai eszközöket adományoztunk

EFOESZ

Az idei év végén is követtük hagyományainkat a társadalmi szerepvállalás jegyében. Ezúttal a Nábrád településen működő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület Szatmári Szociális és Gyógypedagógiai és Szolgáltató Központnak adományoztunk közel 1 millió Ft értékű informatikai eszközt (asztali gépeket, monitorokat, nyomtatókat).

Az intézmény komplex terápiás lehetőséget nyújt elsősorban autista, középsúlyos értelmi fogyatékos, súlyos halmozottan fogyatékos, súlyos halmozottan autista, mozgásfogyatékos gyermekek és fiatal felnőttek számára az észak-alföldi régióban.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az átadott eszközökkel segíthetjük az intézmény működését, a gyerekek fejlesztését.

Hálájuk jeléül a gyerekek saját készítésű rajzaikat küldték el nekünk.

Informatikai eszközöket adományoztunk

Informatikai eszközöket adományoztunk Informatikai eszközöket adományoztunk Informatikai eszközöket adományoztunk Informatikai eszközöket adományoztunk Informatikai eszközöket adományoztunk Informatikai eszközöket adományoztunk Informatikai eszközöket adományoztunk

Köszönő levél

Adományunkat Nagyné Koncz Mariann, a nábrádi ÉFOÉSZ képviselője is megköszönte és küldött fotókat az eszközök használatáról.

„Még egyszer nagyon köszönjük, jó hasznát vesszük a fejlesztésekben, képeket kivetíteni, kisfilmeket levetíteni, hanganyagokat meghallgatva színesíthetjük az autista és halmozottan sérült gyerekek, fiatalok foglalkozásait. Hálás köszönet érte!”

EFOESZ EFOESZ EFOESZ EFOESZ EFOESZ EFOESZ EFOESZ EFOESZ

Archaeologia Napokon vettünk részt

2012.11.07.

A Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának online folyóirata 2012. október 26-27-28-án Archaeologia Napokat, és ennek keretében ArchExpót, régészeti, műemlékvédelmi szakmai vásárt rendezett. A szakemberek, szolgáltatók és megrendelők egymásra találását és ezáltal a magasabb színvonalú turisztikai beruházások megvalósítását kívánják támogatni a Magyar Nemzeti Múzeum régészettel és műemlékvédelemmel foglalkozó filiái azzal is, hogy fórumot rendeznek minden olyan szervezet számára, amely akár megrendelőként, akár vállalkozóként érdekelt a hazai műemlékvédelem, muzeológia és örökségi turizmus területén.

A rendezvényen kiállítóként és előadóként is részt vettünk. Balogh András "Informatikai megoldások a műemlékek bemutatásának szolgálatában", Fehér András "3D technológiai innovációk a turizmus, az oktatás és a kultúra területén" címmel tartott előadást.

Projektünkről bővebben.

A Humansoft 2012-ben elérte a Microsoft Gold kompetencia partner minősítést

A Humansoft 2012-ben elérte a Microsoft Gold kompetencia partner minősítést

2012.05.23.

A partnerüknél rendelkezésre álló kompetenciát, vagyis tudást, referenciákkal alátámasztott tapasztalatot jelöli a Microsoft a Silver, illetve Gold jelzővel.

Jelenleg a Humansoft a Microsoft KKV területen legmagasabb eladási értéket elért partnere, ezzel az eredménnyel nagy konkurrenseinket előztük meg. A teljesítményre büszkék vagyunk.

A Microsoft új kompetenciarendszerében kiemelkedően teljesítettünk, megszereztük a háromszoros Gold kompetenciát: a szerver platformon, a virtualizációban, és az ERP rendszerek területén bizonyultunk erős partnernek.

A Humansoft 2012-ben elérte a Microsoft Gold kompetencia partner minősítést

BalaBit kupa – három éve veretlenül

2012.10.17.

A Humansoft focicsapata ismét címvédőként vágott neki az informatikai cégeknek szervezett BalaBit focitornának. Célunk az eddigi jó sorozat folytatása volt, hiszen az előző két megmérettetésen a tornagyőzelem mellett minden alkalommal egyéni címeket – legjobb kapus valamint gólkirály – is szereztünk és csapatunk eddig még nem talált legyőzőre.

Az is sokat elmond, hogy a tornát a Humansoft-on kívül egyedül a győztes csapat fejezte be veretlenül. Egyetlen aprócska gól hiányzott valamelyik csoportmeccsünkön ahhoz, hogy a felső ágra kerüljünk és a tornagyőzelemért harcolhassunk. Ez most sajnos bennünk maradt, de jövőre a most hiányzó csapattársainkkal kiegészülve ismét megcélozzuk az első helyet! Erre minden reális esélyünk megvan, hiszen egyedüliként a résztvevő csapatok közül, mi még mindig veretlenek vagyunk!

Kapusunk, Dobay Zsolt, azonban sorozatban harmadszor nyerte el a legjobb kapusnak járó díjat. Természetesen ehhez kellett a csapattársak nagyszerű védőmunkája is.

BalaBit kupa – három éve veretlenül

IT on ICE tudáspróba

IT on ICE tudáspróba

2012.10.17.

2012. szeptember 29-én ismét részt vettünk játékosként és szponzorként is az IVSZ által szervezett IT on ICE amatőr jégkorongtornán. Ez alkalomból csapatunk új nevet választott magának és ehhez illő logót is készítettünk. A HS 89ers ezúttal szép játékkal javítottak tavalyi eredményükön és egészen a 6. helyig jutottak.

IT on ICE tudáspróba IT on ICE tudáspróba

SPAR maratoni váltófutás

2012.10.16.

Az október 7-én megrendezett SPAR maratoni futással zárta 5 fős csapatunk az idei futóévet.
Szép időben, a város szép helyeit érintve - a Hősök terétől a Lánchídon át, a Műegyetemig, az Opera lépcsőjén álló kórus bíztató énekét hallva - jó hangulatban, egymást buzdítva futottuk le a 42 km-es távot 3 óra 53 perc alatt. Ezzel a 299. helyen végeztünk a 750 induló közül!

Jövőre is folytatjuk!

SPAR maratoni váltófutás
Csapattagok balról jobbra: Tóth Árpád, Kelemen Ildikó, Kis Gábor, Indra György, Reider László

K&H maraton

2012. június

A Humansoft vezetősége továbbra is támogatja azokat a csapatépítő, egészségmegőrző tevékenységeket, amelyben a kollégák együtt vesznek részt. Tavasszal a Vivicittá futás szervezésekor ki is derült, hogy erre van igény cégen belül, ezért is vettünk részt a 19. K&H Olimpiai Maraton és félmaraton váltó versenyen 2012. június 10-én. A Humansoft csapata a maratoni távot tűzte ki, és teljesítette is 3 óra 53 perc alatt. A csapatot Kelemen Ildikó, Tóth Árpád, Szűr Krisztián, Gérczei Zoltán, Tóth Péter és Király Zsuzsanna alkotta, cégünk különböző területeiről.

Bár a változékony időjárás kihívás elé állította a csapatot, az 1200 nevező csoport közül a 295. helyen végeztünk, amire nagyon büszkék vagyunk!

K&H maraton

Futottunk!

2012. április 1-jén kis csapatunkkal részt vettünk a Vivicittá Városvédő Futáson. Mivel rendszeresen sportoló és kevésbé gyakorlott kollégák is jelentkeztek, ezért 3 különböző távon indultunk, 12; 6,2 és 3,2 km-en. A hideg, szeles idő ellenére mindenki jó hangulatban, sikeresen teljesítette a választott távot.

Ezúton is gratulálunk az összes résztvevőnek!

Vivicittá Városvédő Futás Vivicittá Városvédő Futás Vivicittá Városvédő Futás Vivicittá Városvédő Futás

IT on ICE

2011. szeptember

2011. szeptember 24-én az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) első alkalommal rendezett amatőr jégkorong tornát, IT on ICE névvel. A rendezvényen kizárólag tag cégek és azok alkalmazottai vehettek részt, akik valóban amatőr szinten (nem voltak leigazolt, profi játékosok) űzik a XXI. század sportját, így a Humansoft is örömmel csatlakozott az úttörő kezdeményezéshez, mint támogató, és mint résztvevő is. A frissen, erre az alkalomra alakult hockey csapatunk derekasan helyt állt az igen színvonalas mezőnyben és a középdöntőkig jutva a remek 8. helyezést érte el. A pazar hangulatú esemény fő célja az IVSZ tagvállalatainál dolgozó, jégkorong iránt érdeklődő IT sportbarátok összehozása volt, amit maximálisan teljesített és bízunk benne, hogy egyúttal hagyományt is teremtett. Köszönet az ötletgazdáknak és szervezőknek!

IT On Ice

Team Humansoft Bithunters (balról jobbra): Radó Gábor (Humansoft), Andorfi Antal (Humansoft), Somlyai Gábor csk. (Humansoft), Gacsal József (Intel Hungary), Országh Vladimir (Freesoft)

Somlyai Gábor
csapatkapitány
Humansoft Bithunters

Megvédtük a tavalyi címünket – ismét a Humansoft nyerte az IT Security kupát

2011. szeptember

Szeptember 10-én ismét megnyertük a BalaBit által rendezett 8 csapatos foci tornát!

Kicsit álmos kezdés után remek, helyenként „eszes” játékkal csoport elsőként jutottunk az elődöntőbe.

Itt az E-group ellen nagyon szenvedtünk, de az akaratunk (és persze kollégánk fejes gólja) meghozta az eredményt (2-1). A BalaBit ellen már újra remekül játszottunk, 3-0-val magabiztosan hoztuk a meccset és nyertük meg újra a kupát.

Jó játékkal nem csak a tornagyőzelmet, hanem a legjobb kapus díját is (házon belül megosztva) megszereztük.

A torna legjobb kapusai, vagyis akik a legkevesebb gólt kapták Dobay Zsolt és Hermann Tamás lettek.

IT Security kupa

A csapat tagjai (a fotón balról jobbra a felső sortól): Tudomány Attila, Horváth Balázs, Tóth István, Dobay Zsolt, Dányi Viktor, Gyárfás Zsolt, Alexy Norbert, Eszes László, Hermann Tamás.

Gyárfás Zsolt
csapatkapitány

Cisco Nyári Foci Kupa – 6/32, nem rossz, sőt..

2011. július

Meghívást kaptunk a Cisco, két napos, balatonfüredi foci rendezvényére, ahol támogatóként is megjelentünk. A 32 csapatos tornán, több mint 400 fő volt jelen, akiknek nagy része egyébként cégünk ügyfele is. A csapatokat 8 csoportba sorolták, innen a csoportok első két helyezettje jutott tovább. Ezt az akadályt sikerrel vettük és csoport elsőként jutottunk a 16 közé , majd a legjobb 8 közé. A második napon, a negyeddöntőben vereséget szenvedtünk a későbbi bronzérmes csapattól, így az 5-8. helyért játszhattunk tovább, ahol végül is a 6. helyezést szereztük meg. Az elért eredménynek nagyon örülünk, főleg látva a mögöttünk végzettek névsorát.

Cisco nyári foci kupa

A csapat tagjai (a fotón balról jobbra a felső sortól): Kovács Gábor, Eszes László, Kelecsényi Péter, Ancsán Zsolt, Hermann Tamás, Balogh Szabolcs, Tudomány Attila, Péterfi Dániel , Gyárfás Zsolt, Dányi Viktor. Nincs a képen: Tóth István, Lassú János.

Gyárfás Zsolt
csapatkapitány

Jótékonysági foci - I. Egressy jótékonysági vándorkupa

2011. június

A 4iG csoport meghívást kapott egy jótékonysági labdarúgó tornára, ahol a szervezők a sportesemény nevezési díjaiból befolyt teljes pénzösszeget, a XIV. kerületi önkormányzat támogatásával, a Zuglóban működő MRE Bethesda Gyermekkórház támogatására fordítják.

A Humansoft örömmel fogadta el a meghívást és nevezett a rendezvényre. A nevezési díjon felül további jelentős összeggel járultunk hozzá a MRE Bethesda Gyermekkórház támogatásához.

A jótékonysági eseményen hat cég csapata mérkőzött meg egymással.

A tornán elért ötödik helyezésünk elmaradt a várakozásainktól, de a játék remek volt.

Akik játszottak: Dányi Viktor, Dobay Zsolt, Eszes László, Gyárfás Zsolt, Horváth Balázs, Tóth István

Végül következzenek a győztes (BRSE) csapatkapitány szavai, amihez mi is csatlakozunk:

„A mérkőzések sportszerűen zajlottak, a helyszín igényes, a cél pedig nemes volt. Felszabadultan játszottunk egy jót, úgy gondolom, ennek feltétlenül lesz folytatása.”

Gyárfás Zsolt
csapatkapitány

Megnyertük az IT Security kupát!

2010. október

Bravúros eredménnyel a Humansoft nyerte a 2010-es IT Security kupát!

A Balabit október 2-án szervezte immár második alkalommal az IT Security focikupát, amire az idén először a Humansoft is benevezett. Az egész napos versenyben 2 csoportra osztották a csapatokat.

A fantasztikus játékkal nem csak a torna győztese lettünk, hanem az összes létező különdíjat mi hoztuk el!

A torna legjobb kapusa, vagyis aki a legkevesebb gólt kapta: Dobay Zsolt lett.

A gólkirály, aki a legtöbb gólt rúgta, 4-4 góllal holtversenyben: Dányi Viktor és Gyárfás Zsolt lett.

IT Security kupa

A csapat tagjai, akiknek a győzelmet köszönhetjük (a fotón balról jobbra a felső sortól):

Tóth István, Horváth Balázs, Ancsán Zsolt (külső segítő), Dobay Zsolt, Kelecsényi Péter, Eszes László, Tudomány Attila, Dányi Viktor, Péterfi Dániel, Gyárfás Zsolt, Alexy Norbert.

Gyárfás Zsolt
csapatkapitány

Vissza