RÓLUNK ÍRTÁK

2013.09.05.

Bízzuk másra!

IT Outsourcing

A sikeres outsourcing kiindulópontja mindig a világos üzleti stratégiára alapozott informatikai stratégia, aminek egyik megvalósulási formája, hogy szoros együttműködés jön létre egy IT-partnerrel. De a legfontosabb, hogy ez a partner erre szakosodott, sok ügyféllel rendelkező informatikai vállalkozás legyen átfogó tudásbázissal és fejlett vállalati kultúrával.

Micsoda tempót diktál az információs társadalom! A vállalati hálózatok létrejöttével. Rendszergazdák hada dolgozott szorgos hangyaként a masinák körül. Később a cégek rájöttek, hogy feleslegesen tartanak annyi informatikust, ugyanis gyakran nincs kihasználva kapacitásuk, illetve a bonyolultabb fejlesztéseket nem tudják megcsinálni. Azon is elgondolkodtak, hogy minek foglalkozzanak saját maguk az elavuló PC-k és szoftverek frissítésével, ha ezt más is meg tudja csinálni. Így született az outsourcing, profi üzemeltető bevonásával.

„Az ügyfélnek lényegében semmi mással nem kell foglalkoznia azon kívül, hogy körültekintően megfogalmazza elvárásait a szolgáltatással kapcsolatban és azok teljesülését ellenőrzi. Minden másról mi gondoskodunk. Az informatikai rendszerek kiszervezése esetén a szolgáltató biztosítja a minőséget és az állandó szakmai színvonalat, illetve számos előnyt kínál a humán erőforrás területén is. Tehát az ügyfélnek nem kell az IT-alkalmazottak oktatásával, továbbképzésével és értékelésével foglalkoznia, mert az informatikai erőforrások kiszervezése során a szolgáltató gondoskodik a munkaszervezésről és a folyamatos rendelkezésre állásról is. Outsourcing partnerként biztosítjuk a megfelelő mennyiségű- és minőségű erőforrás folyamatos rendelkezésre állását ahhoz, hogy teljesítsük az elvárt szolgáltatási szintet” - magyarázta dr. Gera Zsolt a Humansoft IT Szolgáltatások üzletág igazgatója.

Az outsourcingnak számos vonzó előnnyel kell az ügyfeleket „elcsábítania”. Ilyen a magas fokú, egyedi szakértelem igénybevételének lehetősége, az egyedi IT-igények alapján kialakított széles szolgáltatásválaszték, illetve az üzleti igények változását követő rugalmas szolgáltatásrendszer. „A helyi sajátosságok mindig alakítanak egy ajánlaton, így általában egyedi igényekre szabott konstrukciókat alakítunk ki, amelyhez egyedülálló szakmai csapat biztosítja a támogatást. Számos gyártóval vagyunk kapcsolatban, mérnökeink rendelkeznek az előírt gyártói minősítésekkel, ez az erős szakmai háttér pedig ott van az összes szolgáltatásunk mögött” – ismertette dr. Gera Zsolt a Humansoft erősségeit, melyek egyébként nemcsak az üzemeltetésben merülnek ki. Napjainkra teljes értékű informatikai termék- és szolgáltatás portfoliót épített ki a vállalat, amely foglalkozik alkalmazásfejlesztéssel, vállalatirányítási rendszerek bevezetésével, vezetői információs rendszerekkel, különféle alkalmazások integrációjával, rendszerintegrációval, hálózatfejlesztéssel, üzemeltetéssel, és IT biztonsági megoldásokkal is.

Computerworld 2013. augusztus 7/13.
Letöltés

Vissza