TOP25: Dr. Felső Gábor a jelöltek között

2016.07.07.

Az IKT világ legsikeresebb menedzserei szerepelnek az IT Business TOP25 ranglistáján, amelyre a 4iG Csoport sikereinek köszönhetően a társaság vezérigazgatója, dr. Felső Gábor is felkerülhet.

Dr. Felső Gábor
a 4iG igazgatóságának elnöke, a cégcsoport vezérigazgatója

Az IT Business rangos TOP25 listára először jelölték Dr. Felső Gábort, aki 2013 januárjától a 4iG cégcsoport igazgatóságának elnöke, s 2015. április 23-tól pedig a 4iG vállalatcsoport vezérigazgatója is egyben. Jelölése annak a szívós munkájának az elismerése, hogy vezetésével a 4iG Csoport sikeresen elérte kitűzött tervszámait, s az újjáalakulással az informatikai piac vezető vállalatai között tovább erősíthették pozíciójukat. A társaság forgalmát a tagvállalatoknak úgy sikerült megduplázniuk és megtriplázniuk, hogy a portfóliót és a partneri kört is eredményesen bővítették, így az elmúlt évben a vállalat történetének legsikeresebb eredményét érte el.

A szakember okleveles villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), majd nem sokkal később megszerezte PhD-jét is. Ezt követően a Heriot-Watt University-n MBA diplomát szerzett. Közel tíz évet tevékenykedett a távközlési iparágban. Fontos állomásnak tekinti az Invitel Zrt.-nél (akkoriban Vivendi Telekom Hungary Kft.) töltött időszakot, ahol teljes körű, cégcsoport szintű átalakítást vezényelt le. Vezetői pozícióban irányított a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-t és az ACTEL Zrt.-t is. A 4iG Csoport vezetése mellett a BME VIKING Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztját is betölti, ahol K+F projektekkel, illetve ipari fejlesztési feladatokat is foglalkozik. Mindezek a tapasztalatok segítik abban, hogy a cégcsoport teljesítse az innováció és a nemzetközi terjeszkedéshez szükséges stratégiai paramétereket is.

Környezete megbízható embernek tartja, aki betartja a szavát. Kiváló stratéga és nagy teherbírású szakember, aki néha többet vállal, mint amennyit valóban elbír. Az általa vezetett vállalatcsoportot, elmondása szerint, a leányvállalatok vezetőivel együtt, a cégcsoport munkatársainak összehangolt munkájával, a biztos szakértői háttérnek és az innovatív, illetve az egyedi megoldásoknak köszönhetően sikerült Magyarország egyik legsikeresebb vállalatává építeni.

Sebők Viktória
Upfront Média