Adattároló megoldások

Napjainkban az adattárolásnak különösen fontos szerep jut, amikor az exponenciálisan növekvő tárkapacitás igényeknek kell megbízható és gyors megoldást nyújtanunk. Tároló megoldásaink között megtalálhatóak az akár otthoni használatra is alkalmas kis méretű, ethernet hálózatra kapcsolható NAS (Network Attached Storage) eszközök mellett a nagyvállalati igényeket is kielégítő, biztonságos fibre channel alapú tárolóhálózatok (SAN- Storage Area Network) is. Unified tároló megoldások használatával lehetőség nyílik a NAS és a SAN alapú megoldások használatára egyetlen eszközön belül.

Beszállítóink a világ élvonalába tartozó tárolóeszköz gyártók:

  • EMC2 Where Information Lives
  • NetApp - Network Appliance
  • Dell
  • HP – Hewlett Packard
  • Fujitsu
  • IBM

Egy tároló kiválasztásánál fontos szempontok lehetnek a kapacitás, az IO teljesítmény, a rendelkezésre állás, az ár, a kezelhetőség, a kompatibilitás, a támogatás. Mérnökeink segítenek az ön igényeinek legmegfelelőbb tárolóeszköz kiválasztásában és beüzemelésében, akár üzemeltetésében is.

Milyen eszközre lehet önnek szüksége?

DAS – Direct Attached Storage

A legegyszerűbb megoldások egyike, amikor egy szerverhez egy tároló közvetlen kábelkapcsolattal csatlakozik, manapság általában SAS (Serial Attached SCSI) interfészen keresztül.

NAS – Network Attached Storage

Ez a manapság méltán népszerű megoldás, a meglevő ethernet hálózati infrastruktúrát használja a tárolón levő adatok eléréséhez. A 10GbE sebességű kapcsolók terjedésével és az iparági szabvánnyá vált FC over Ethernet protokoll térnyerésével könnyen elképzelhető, hogy ki fogja szorítani az ugyan nagyon gyors, de drága Fibre Channel alapú hálózatokat.

SAN – Storage Area Network avagy tárolóhálózat

A tárolóhálózatok korábban egyet jelentettek a drága Fibre Channelt használó megoldásokkal, de az iSCSI és FCoE szabványok terjedésével az Ethernet, mint szabvány szintén bekerült a SAN alapját képező infrastruktúra elemei közé. A korábban csak a HPC (High Performance Computing) világában elterjedt Infiniband is megjelent a SAN ok világában. Nagy sebességével (jelenleg 40Gb/s) és kedvezőbb árával lehet, hogy ez lesz a következő generációs SAN meghatározó eleme?

UNIFIED – „egyesített tároló” (File és Blokk) megoldások

Napjainkban az a legfontosabb elvárás a tároló megoldásokkal szemben, hogy lépést tudjunk tartani az adatmennyiségek megnövekedése miatt egyre növekvő tároló igényekkel és szolgáltatási szintekkel különböző adattípusok esetén, a költségek optimalizálásával, és a komplexitás csökkentésével. A Unified tároló megoldások blokk és file objektumok univerzális kezelésével teszik ezt lehetővé, egy tároló eszközön belül.

Vissza