Virtualizáció

A virtualizáció fogalma 1960-as évekre nyúlik vissza; a nagygépes rendszerekben alkalmazott időosztásos feldolgozás alkalmazása jelentette a virtualizációt. Napjainkban a virtualizáció az üzleti igények változásaira való gyors reagálás igénye és a virtualizációs technológiák nagyarányú térhódításának egybeesése miatt vált fontossá a szervezetek számára.

A virtualizációról elsősorban a költséghatékonyság juthat eszünkbe. Noha ez kétségkívül jelentős szempont lehet, a pénzmegtakarítás csak egyike a virtualizációban rejlő értékeknek. A virtualizáció hatékony alkalmazásával olyan informatikai rendszer kialakítását teszi lehetővé a vállalatok számára, amelyek a magas fokú költséghatékonyság mellett dinamikus erőforrás kezelés lehetőségével, automatikusan és azonnal alkalmazkodnak a megváltozott üzleti körülményekhez.

A Humansoft Kft. piacvezető virtualizációs megoldásokban szerzett több éves tapasztalatával segíti ügyfeleit a adatközponttól a munkaállomásokig terjedő virtualizációs megoldások tervezésében, kivitelezésében és üzemeltétésében.

Vissza