Informatikai stratégia tervezés

Miért hasznos az informatikai stratégia tervezése?

Informatikai stratégiai tervezés

A különböző informatikai rendszereknek és eszközöknek fontos és egyre jelentősebb szerepük van a vállalatok életében. A tervezett, tudatosan alkalmazott és időszakonként felülvizsgált IT stratégia biztosíthatja, hogy az informatikában rejlő összes lehetőség hasznosításra kerüljön. Az informatika stratégiai szintű kezelése ezért az egyik kulcseleme a vállalatok sikerének.

Az informatikai stratégiát úgy kell igazítani az üzleti stratégiához, hogy hatékonyan támogassa az üzleti folyamatokat és javuljon az IT befektetések megtérülése is egyúttal.

Hogyan tudunk mi ebben segíteni?

A szolgáltatás keretében vállaljuk testre szabott, a vállalati sajátságokat maximálisan figyelembe vevő informatikai stratégia tervezését, kialakítását, valamint igény esetén támogatást is nyújtunk a stratégia megvalósításában, monitorozásában, vagy már létező stratégia felülvizsgálatában egyaránt.

Mivel nincs két egyforma vállalat, ezért minden partnerünk számára egyedi, a vállalat sajátságait figyelembe vevő, a célkitűzésekhez, üzleti célokhoz illeszthető stratégiát dolgozunk ki.

Az IT stratégia kialakításának folyamata

Tapasztalt és szerteágazó ismeretekkel rendelkező szakértőink segítségével a stratégiai tervezés első lépéseként megismerjük ügyfelünk üzleti elvárásait: az alapos helyzetfelmérés lehetővé teszi a szervezet üzleti folyamatainak minél teljesebb megértését, a jelenlegi IT struktúra és a környezeti kihívások feltérképezését. Ezt követően, a stratégia kidolgozása során a jelenlegi IT igények mellett a hosszú távú elképzeléseket is számításba vesszük, hogy az informatikai befektetések ügyfelünk rövid és hosszú távú terveihez egyaránt alkalmazhatóak legyenek. Megfelelő migrációs tanulmány elkészítésével segítjük ügyfeleinknél az IT fejlesztések kivitelezését, valamint támogatást nyújtunk az átállás menedzselése, megvalósítása során is.

Vissza