Microsoft SharePoint alapú megoldások

Sharepoint

A SharePoint technológiára alapuló ügyfeleink üzleti igényeihez idomuló informatikai rendszereket kínálunk, melyek lehetnek a legegyszerűbb fájlszerverek vagy webportálok, de akár komplex vállalati csoportmunkát támogató rendszerek. Szolgáltatásaink kiterjednek a SharePoint „dobozos szoftverek” felhasználói felületen történő tesztre szabásától a kódolást igénylő egyedi fejlesztésig.

 

Technológiai lehetőségek

Az üzleti problémák gyors és hatékony megválaszolásának kitűnő eszköze a Microsoft SharePoint technológiára alapuló SharePoint Server és SharePoint Services termékek.

Rendszer az Ön igényeire szabva...

A technológia számos elkészült „építőkövet” nyújt, melyekkel a hagyományos fejlesztések idejének töredéke alatt működő informatikai rendszereket lehet létrehozni. A rendszerek közös jellemzője, hogy webböngészőn keresztül elérhető kezelőfelületen nyújtanak szolgáltatásokat, így akár egy publikus webportál vagy egy belső vállalati használatra szánt intranetes alkalmazások is létrehozhatóak. A szervezeten belüli együttműködés megkönnyítése, tartalomkezelés és adatelérés, üzleti folyamatok végrehajtása a tipikus alkalmazási területek.

A siker záloga...

A rendszer kifejlesztésének és bevezetésének sikere egyrészt azon múlik, hogy az ügyfél üzleti igényeit és az eszközkészletben rejlő lehetőségeket mennyi képes a rendszertervező-fejlesztő csapat összehangolni. A fejlesztés komplexitásában több lépcsőn keresztül haladhat. Az üzelti igények döntő többsége a „dobozos szoftver” beépített elemeinek felhasználói felületen történő testreszabásával kielégíthető. Ezen túl alkalmazható a Microsoft SharePoint Designer fejlesztői eszköz, mellyel többek között egyedi munkafolyamatok (workflow-k) tervezhetők. A legegyedibb, legkomplexebb üzleti igényeknek is megfelelő felületi kijelző komponensek, üzleti logikai funkciók megvalósíthatóak Visual Studioban történő fejlesztés eredményeképpen.

Kicsiben is...

Kis és középvállalati szinten jellemző, hogy kevés egyedi fejlesztéssel, kis költséggel, a technológia által kínált csoportmunka és tartalomkezelő szolgáltatásokkal hatékony, üzleti értéket képviselő rendszerek hozhatóak létre.

A megoldás legfontosabb előnyei

Sharepoint megoldások
 • Felhasználói felület: A Microsoft termékektől megszokott letisztult egyszerű, ergonomikus felhasználói felület.
 • Integrált illeszkedés a Microsoft Office irodai szoftverkörnyezetbe.
 • Munkafolyamatok (workflow): Termelékenység növelése az üzleti folyamatok átláthatóvá tételével, egyszerűsítésével.
 • Vállalati adatvagyon elérése: Strukturálatlan és strukturált adatok tárolása, elérhetővé tétele egyszerűen, webes hozzáférési felületen, fejlett dokumentumkezelési és tartalomkeresési szolgáltatásokkal.
 • Webes publikálás: Intranet és külső publikus tartalmak létrehozása.
 • Jogosultságkezelés: Az egyes tartalmak, munkafolyamatok és a rendszer egyes szolgáltatásaihoz való hozzáférés szabályozása felhasználói csoportok vagy konkrét felhasználók szintjén.
 • Csoportmunka és kommunikáció: A vállalati belső adatok, információk megosztása, kommunikáció elősegítése blog, wiki, fórum, hírdetmény, közös naptárak, feladatlisták stb. segítségével.
 • Integráció: Az egyes szervezeti egységek határait túllépve a megosztott üzleti folyamatok összekapcsolása, integrálása által a vállalati hatékonyság növelése.
 • Döntéstámogatás: Vezetői döntések támogatására információgyűjtés, összegzés és riportok készítése.

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink kiterjednek SharePoint technológiára alapuló rendszerek

 • tervezésére (igényfelmérés, architektúra, funkcionális és designtervek elkészítése),
 • kivitelezésére (rendszer szoftverelemeinek telepítése, jogosultságok kialakítása, munkafolyamatok implementálása, felületi funkció kialakítása, egyedi fejlesztések és más rendszerekkel való integráció), valamint
 • a kapcsolódó rendszerhasználati és adminisztrációs oktatásokra (üzemeltetési és felhasználói dokumentációk és oktatóanyagok elkészítésével),
 • terméktámogatásra (például változáskezelésre, tartalom frissítésre).

A szükséges termék licencek és infrastrukturális (hardver) környezet megteremtésében is rendelkezésére állunk.

Vissza