Minőségbiztosítás

Mit jelent a minőségbiztosítás?

Minőségbiztosítás

A minőségbiztosítás olyan előre megtervezett és módszeresen végrehajtott tevékenység, amelynek célja, hogy biztosítsa az ügyfél bizalmát egy termék, szolgáltatás minőségi követelményeknek való megfeleléséről.

A minőségbiztosítás tehát a minőségügyi rendszer keretein belüli mindazon tevékenységek, intézkedések, szervezési és fejlesztési módszerek összességét jelenti, amelyek nem konkrét hibákat, hanem a hibázás lehetőségeit szüntetik meg.

A minőségbiztosítás feladata ezért elsősorban az állandó folyamatjavítás, a felesleges, hozzáadott értéket nem termelő tevékenységek csökkentése.

Miért érdemes a minőségbiztosítás alkalmazása?

Egy projekt sikerének valószínűségét jelentősen megnöveli, ha a feladatok megvalósítása egy minőségbiztosítási szakember bevonásával történik.

A minőségbiztosító a megrendelő érdekeit maximálisan szem előtt tartva rendszeresen ellenőrzi a feladatokat és a termékeket, ezáltal a megfelelő időben jelzi a veszélyeket, eredményesebbé és hatékonyabbá téve a projekteket.

Amiért érdemes minket választania...

Az általunk alkalmazott minőségbiztosítási módszer, valamint munkatársaink több éves gyakorlati tapasztalata lehetővé teszik a projektek diagnosztikáját, a problémás területek azonosítását, a kockázatok feltárását és a projektek sikeres lebonyolítását, javaslatok kidolgozásával.

A minőségbiztosítási szolgáltatás keretében vizsgáljuk, hogy mennyire hatékonyak a projekt egyes megvalósítási fázisai, elemezzük, hogy azok mennyire vannak összhangban a kitűzött célokkal, javaslatokat dolgozunk ki a feltárt problémák orvoslására, valamint a hatékonyság növelésére. Minőségbiztosító szakembereink az ügyféllel közreműködve aktívan segítenek a projekt kockázatainak felismerésében és a lehetséges alternatívák megfogalmazásában, kiértékelésében.

Tevékenységünk kiterjed a dokumentációs rendszer fejlesztésére, az oktatás minőségének javítására, valamint hozzájárul a projektmenedzsment, a kommunikáció és az erőforrásmenedzsment hatékonyságának javításához is.

A Humansoft Kft. gyakorlott szakembereire alapozva vállalja mind vállalatirányítási rendszereket bevezető projektek, mind pedig egyéb informatikai projektek minőségbiztosítását.

Vissza